VIDEO Slovákov naučí protestovať Fico a Váhostav. Potrebujú sa dostať k peniazom a nebudú sa rozpakovať zneužiť problémy občanov, varuje Hlina

    0
    Alojz Hlina (Autor: TASR)

    Predseda KDH na svojom oficiálnom facebookovom profile predpovedá, že takéto situácie chce podľa neho kabinet premiéra Roberta Fica využiť, aby mohol uvoľniť dlhovú brzdu s argumentom, že je to potrebné na dostavbu dopravnej infraštruktúry.

    „Povolenie dlhovej brzdy je veľké pokušenie. Budú sa množiť protesty vo forme blokácií ciest, obchvatov. Niektorým protestom organizačne, logisticky, finančne bude pomáhať Smer, Váhostav a spol. Potrebujú sa dostať k peniazom a nebudú sa rozpakovať zneužiť k tomu problémy našich občanov,“ píše Hlina v skratke a pripája video.

    Na zázname Hlina pripomína, že havária, ktorá spôsobila kolaps dopravy medzi Bratislavou a Trnavou, je dôkazom toho, aká zraniteľná je doprava, a teda aj logistika na Slovensku.

    „Počúvame už týždeň o Strečne, teraz havária na D1, zapchatá D1 a je paralyzované Slovensko. Logistická zraniteľnosť Slovenska je absolútna, keď takéto dve situácie paralyzujú Slovensko. Mimochodom, táto kombinácia logistickej zraniteľnosti, našej nehrdinskosti a ochoty kolaborovať z nás robí krajinu, ktorú by hociktorý čatár hociktorej malej armády dobyl za dve hodiny,“ tvrdí Hlina s tým, že sa s tým stále dá niečo robiť.

    Podľa Hlinu začne „logistická zraniteľnosť“ Slovenska niekomu prekážať. „Mám pocit, že budeme svedkami čoraz častejších protestov vo forme blokácií ciest, križovatiek a obchvatov. Bude sa hovoriť, že treba postaviť obchvat, dokončiť nejakú cestu,“ varuje Hlina s tým, že s dostavbou cestnej infraštruktúry súhlasí.

    Protesty proti stavu, v akom sa nachádza cestná sieť na Slovensku, však nebudú údajne až také úprimné. Hlina to vraj predpokladá a dodáva, kto bude z protestov nakoniec ťažiť. „V určitom momente, keď už toho bude veľa, sa zjaví Robert Fico, červený až bordový, na tlačovke a povie: Áno, ľud sa búri a ja ľud počúvam,“ paroduje Hlina premiéra.

    Líder kresťanských demokratov tvrdí, že protesty a následnú výstavbu ciest na ich upokojenie využije Fico ako argument pre uvoľnenie dlhovej brzdy, aby si štát mohol viac požičať na medzinárodných trhoch.

    „Nakoniec naučí Slovákov protestovať Robert Fico a Váhostav. Im extrémne záleží na tom, aby sa dlhová brzda otvorila, aby mohli akože stavať cesty. Samozrejme, že cesty sa stavať nebudú, bude sa ďalej kradnúť, ale potrebujú otvoriť dlhovú brzdu. Som zvedavý, kto všetko a ako tomu bude slúžiť. Bol by som rád, keby sa ľudia nedali zblbnúť. Protestovať treba, ale tieto protesty v tejto forme, na konci ktorých má byť otvorenie dlhovej brzdy, našej krajine nepomôžu,“ myslí si Alojz Hlina.

    - Reklama -