VIDEO Scéna ako z hororového filmu. Nemci privítali v bytovke migrantov, ktorí im život zmenili na peklo. Zúfalý otec vysvetľuje viac

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    V meste Ostfriesland v Dolnom Sasku sa migranti pobili tak brutálne, že celé schodisko bytového domu, kam sa pred pár mesiacmi nasťahovali, postriekali krvou. Bitka, v ktorej figurovali podľa susedov dvaja Sýrčania ozbrojení nožmi, zanechala nielen zakrvácané schodisko, ale aj ľudí v šoku. 
     
    Strach, ktorý obyvatelia bytovky vo zväčša pokojnom dolnosaskom meste majú po útoku, opisuje manžel autorky videa na Facebooku. Nejde však len o bitky medzi migrantmi samotnými. Ľudia sa boja aj o svoje neplnoleté dcéry, ktoré sú pred domom terčom vulgárnych gest zo strany prisťahovalcov. 
     
    Záznam natočený mobilným telefónom je údajne z druhého októbra tohto roka a sú na ňom vidieť krvavé následky boja medzi dvojicou migrantov zo Sýrie, ktorí sa spolu s rodinami prisťahovali do mesta Ostfriesland pred niekoľkými mesiacmi. Spočiatku bol vraj pokoj, ale potom začali pribúdať hlasné nočné hádky, bitky a pokrikovanie na dievčatá hrajúce sa pred domom. Polícia zakročila niekoľkokrát, ale efekt bol vždy len dočasný.

    Bitky, drogy a obscénnosti

    Na facebookovom profile skupiny Všetci sme Nemecko (Wir alle sind Deutschland) tento zážitok a svoje obavy zverejnil manžel autorky videa, ktorý tvrdí, že jeho sympatie, ktoré prechovával k migrantom v núdzi, sa raz a navždy skončili. 
     
    Nejde však už len o to, že by migranti ohrozovali jeden druhého, ale problém začína byť aj v tom, že sa ľudia z bytového domu v Ostfrieslande začínajú báť aj o svoje deti. „Všetko tu bolo relatívne pokojné, počet migrantov bol relatívne nízky a tí, ktorí sem prišli, boli priateľskí a mierumilovní,“ píše v úvode. 
     
    Chápavý tón príspevku na sociálnej sieti sa však razom mení, keď sa autor a obyvateľ dotknutej bytovky dostane k problémom, ktoré sa začali pre neho a jeho susedov, keď sa do domu prisťahovali noví nájomníci. Ide o rodiny migrantov zo Sýrie a ich správanie sa nie je práve v súlade s dobrým susedským spolunažívaním. 
     
    Video nie je určené pre deti a citlivejšie povahy.
    Proti novým nájomníkom vraj nikto nič nemal až do chvíle, keď sa začali z ich bytov ozývať hlasné hádky, vulgarizmy a objavili sa prvé násilnosti, ktoré vyvolávajú strach dodnes. „Boli úprimne vítaní a nikto v dome nemal voči nim žiadne predsudky,“ pokračuje obyvateľ domu, ktorého schodisko sa začiatkom mesiaca červenalo krvou po bitke migrantov.

    Strach o deti 

    Problémy sa začali podľa facebookového statusu množiť koncom augusta, keď sa stal prvý šokujúci incident. „Naša (12-ročná) dcéra bola tak ako dve dcéry našich susedov (vo veku 6 a 9 rokov) sexuálne obťažovaná (migrantmi),“ píše rozhnevaný otec na sociálnej sieti. Jeho deti, tak ako aj deti susedov, prisťahovaní Sýrčania údajne bozkávali proti ich vôli, chytali ich za prsia a zadky. 
     
    Po spomínanom incidente zavolali na migrantov políciu a na čas bol údajne od podobných sexuálnych útokov pokoj. Všetko sa však začalo odznovu a je to ešte horšie. „Dcéra sa vrátila z ihriska úplne vystrašená a povedala nám, že utečenci na ňu robili obscénne gestá, pri ktorých si olizovali pery. Aj tento incident sme nahlásili polícii,“ popisuje zhoršujúcu sa situáciu vystrašený otec. 
     
    „V posledných týždňoch je koniec s pokojom. Každý víkend migranti robia v bytovke výtržnosti, sú tu drogy, alkohol a čím je neskôr (večer), tým viac pribúda bitiek aj s nožmi,“ popisuje situáciu otec rodiny z Ostfrieslandu. Vykopnuté dvere sa stali nedávno tiež bežnou realitou a teraz sa migranti už neboja ani otvorených konfliktov priamo na schodisku, ktoré zostalo špinavé od krvi po brutálnej bitke Sýrčanov. 
     
    „Moje sympatie k týmto ľuďom sa končia a naša drahá polícia má nad tým nulovú kontrolu. Deti tu v dome sa už boja a ani sa len neodvážia ísť sa hrať von. Nemôže to byť predsa tak, že nikto proti tomu nič neurobí,“ píše muž zdesený z toho, čo sa deje v jeho susedstve. 
     
     
    - Reklama -