VIDEO Samec Andrej dostal po zadku a rozhodol sa ukázať svoju mužnosť, ale samec Robert mu ešte vyťal jednu výchovnú, komentuje opozičný poslanec chaos vo vnútri koalície

    0
    Mroslav Beblavý, nezaradený, 142 x vystúpení v rozprave, 41 x legislatívna iniciaíva, 15 x pozmeňovací návrh (Autor: TASR)
    O súčasnom dianí vo vnútri koalície, ktorej lídri sa majú konečne stretnúť v piatok (25. 8.), píše Miroslav Beblavý na svojom facebookovom profile ako o „kocúrkove dvoch kocúrikov“. Koho týmito kocúrikmi myslí, je viac než jasné už z prvých riadkov „rozprávkovo“ ladeného statusu na sociálnej sieti.
     
    „Samec Andrej dostal minulý týždeň po zadku. Rozhodol sa dokázať svoju mužnosť aspoň tým, že zruší tohtotýždňové zasadnutie vlády. Samec Robert mu mohol vyhovieť, lebo na vláde sa nič neodkladné neudeje. Ale rozhodol sa samcovi Andrejovi ešte jednu malú výchovnú vytnúť a zvolal vládu s jediným bodom – že tam preberú jeho cestu do Rakúska za Macronom,“ paroduje Beblavý dianie v koalícii za uplynulý týždeň.
     
    Beblavý sa pozastavuje aj nad tým, ako Andrej Danko zareagoval tým, že v prípade, ak bude zasadať vláda s jedným bodom, tak môže byť ohrozená koalícia. O tom, že mnohí členovia SNS chcú údajne koniec koalície, sme písali TU.
     
    „Samec Andrej sa vytočil do biela a povedal, že ak teda bude vláda aj s jedným bodom, nebude koalícia. Nato samec Robert zvolal vládu per rollam, čo znamená, že sa vláda nezíde, len písomne každý minister schváli uznesenie vlády. Kocúrkovo dvoch kocúrikov je, keď sa vláda, ktorá sa nemusela zísť, zíde, ale pritom sa nezíde. Aby dvaja kocúrikovia mali pocit, že sú alfasamci,“ myslí si poslanec Beblavý
     
    K statusu z utorňajšieho večera Beblavý v stredu pripojil na sociálnu sieť aj záznam z tlačovky, na ktorej sa vyjadril k ďalšiemu vývoju situácie v koalícii. Ani pred novinármi si nedával servítku pred ústa a okorenil nadpis statusu, v ktorom video z tlačovky umiestnil na sociálnu sieť. „Ako bol Fico v detstve katolík, v mladosti komunista, tak dnes je Európan,“ píše Beblavý. 
     
    „Takýto chaos tu už dlho nebol. Vedeli sme, že táto vláda bude vláda škandálov, pretože aj Smer, aj SNS vždy, keď v minulosti vládli, boli to vlády škandálov. Na to boli všetci pripravení vrátane ich vlastných voličov, ale to, na čo sme neboli pripravení, do akej miery to bude vláda egomaniakov,“ povedal Beblavý na stredajšej tlačovke. 
     
    „To, čo predvádzajú Andrej Danko s Robertom Ficom, som nikdy v politike nevidel,“ dodal opozičný poslanec. Doplnil, že na súčasné dohadovanie sa a zvolávanie vlády „per rollam“, teda len písomne, nebol žiaden iný dôvod, len ego spomínanej dvojice koaličných lídrov. 
     
    Zvyšok tlačovky, ktorú si môžete pozrieť nižšie, venoval Miroslav Beblavý téme budúcnosti Slovenska v rámci Európskej únie. 
     
     
    - Reklama -