VIDEO Prvý vianočný darček od poslanca poslancovi. Je od muža, ktorého Matovič prirovnal k šéfovi nacistickej propagandy

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: df)
    „Igorovi Matovičovi som dal vianočný darček. Pozrite sa aký. Nemám veľké očakávania, ale chcem týmto svojím krokom poukázať na to, že aj politický súboj má mať svoje hranice,“ píše poslanec Tomáš k videu na svojom facebookovom profile. 
     
    Erik Tomáš je roky mediálnym poradcom premiéra aj strany Smer-SD a viedol komunikačné oddelenie úradu vlády. Poslanec Igor Matovič ho zrejme aj preto na februárovej schôdzi prirovnal k šéfovi Hitlerovej propagandy. „Tu, pán Goebbels, alias Tomáš, poradí, že treba ukazovať na Rómov a nazývať ich Cigánmi,“ povedal doslova Matovič. 
     
    Tento verbálny útok sa na februárovom zasadaní parlamentu snažil zmierniť Béla Bugár, ktorý schôdzi predsedal, ale poslanec Tomáš, ktorý bol terčom verbálneho útoku, vyšiel do protiútoku až teraz. 
     
    Erik Tomáš zvolil dnes populárny spôsob komunikácie medzi poslancami, ktorí sa nemajú práve v láske, a nahral video adresované Igorovi Matovičovi. Poslanec Smeru začína odkaz pre opozičného lídra pripomienkou, ako Matovič prirovnal nové pravidlá rokovacieho poriadku k praktikám v koncentračných táboroch. „Vyvolal vtedy veľkú búrku nevôle židovskej obce na Slovensku a dokonca sa ani nedokázal poriadne ospravedlniť,“ pripomína v úvode Tomáš. 
     
    „Čo je horšie, v týchto fašistických prirovnaniach pokračuje naďalej. Napríklad mňa osobne neváhal prirovnať k nacistickému ministrovi propagandy Goebbelsovi a to len preto, že som roky zodpovedný za politický marketing a komunikáciu vlády, ako aj strany Smer-SD,“ dodáva smerák. 
     
    V zázname potom nechýba ani úryvok zo spomínaného vystúpenia lídra hnutia OĽaNO, v ktorom to Tomáš schytal v prirovnaní ku Goebbelsovi. Podľa poslanca Smeru Matovič neprestal s týmito vyjadreniami ani po upozorneniach vedenia národnej rady. „Nepomohlo ani to, keď mu minister Drucker v rozprave pripomenul, že mu nacisti vyvraždili polovicu rodiny,“ konštatuje Erik Tomáš. 
     
    Poslanec Smeru v ňom namiesto ostrej kritiky posiela Matovičovi vianočný darček v podobe knihy. „Ja som sa rozhodol Igorovi Matovičovi venovať darček. Túto biografiu Josefa Goebbelsa. Je malá šanca, že keď si ju prečíta, tak si uvedomí, čo svojimi neuváženými výrokmi spôsobuje,“ tvrdí Tomáš. 
     
    Smerák v závere záznamu podotýka, že zatiaľ čo ĽS NS išla podľa prieskumov preferencií o percentá nadol, pre hnutie OĽaNO za ten istý čas o štyri percentá preferencie stúpli, a kladie otázku aj nevoličom Smeru. „To naozaj chcete, aby sa takýto človek (I. Matovič), ktorý mal v minulosti problémy so zákonmi a ktorý používal takúto extrémistickú rétoriku, stal členom vlády alebo nebodaj premiérom?“ uzatvára Erik Tomáš. 
     
     
     
    - Reklama -