VIDEO Pomsta za brexit? Štvrť milióna ľudí uviazlo na cestách v desaťhodinových dopravných zápchach

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)
    Podľa portálu denníka New Zealand Herald uviazlo v kolónach na britskej diaľnici pri Doveri približne 250-tisíc vodičov. Víkendová zápcha zablokovala dopravu pred prístavným mestom, z ktorého vedie trajekt do francúzskeho Calais, na celé hodiny. Priemerný čas čakania bol okolo desiatich hodín. 
     
    Briti smerujúci na dovolenky autami cez Európu sa teda museli zmieriť s tým, že prežijú pekelné chvíle na cestách ešte skôr, ako sa dostanú na európsku pevninu. Mnohí boli nútení prespať v autách, keďže kolóna áut merala v najhorších momentoch takmer 20 kilometrov. 
     
    Na sociálnych sieťach Twitter a Facebook sa objavila séria sarkastických poznámok používateľov, ktorí uviazli v niekoľkohodinových zápchach pred Doverom. Práve oni spájajú prísne bezpečnostné kontroly na hraniciach medzi Britániou a Francúzskom s brexitom. Podľa viacerých komentárov je to akási odplata za výsledky júnového referenda, v ktorom sa Briti vyslovili za odchod z EÚ. 
     
    Podľa svedkov dopravnej zápchy trvalo odbavenie jedného jediného auta s cestujúcimi na francúzskej strane hraníc viac ako 40 minút. V piatok v noci vraj boli pritom otvorené len tri zo siedmich kontrolných pracovísk, ktoré odbavujú ľudí cestujúcich do Francúzska.  
     
     
    Celý text nájdete v angličtine TU
     
    - Reklama -