VIDEO Orol úspešne zneškodnil dron. Holandská vláda hľadala zbraň proti dronom štyri roky a zdá sa, že ju konečne našla

    0
    Orol, ktorý zneškodňuje drony (Autor: ReproFoto: youtube/TomoNews US)

    Po tom, ako armády a aj jednotlivci začali húfne používať drony, sa vynorili mnohé otázky, a to najmä ohľadom bezpečnosti. Bezpilotné lietajúce prístroje môžu totiž vládam či armádam v mnohom pomôcť, ale ak prichádzajú z nepriateľskej strany, aj uškodiť.

    Holandská polícia preto hľadala riešenia, ktoré by pomohli zaistiť bezpečnosť a nelegálne či podozrivé drony vo vzduchu zneškodniť. Vedenie polície zaujala firma s názvom Strážca z neba, ktorá sa podľa Washington Post opisuje ako „prvá spoločnosť na svete, ktorá sa špecializuje na tréning vtákov na zneškodnenie nepriateľských dronov“.

    Hovorca holandskej polície označil túto spoluprácu za veľmi reálnu. „Je to netechnické riešenie, ktoré nám pomáha porátať sa s problémom spôsobeným technológiami,“ vyhlásil hovorca Dennis Jannus.

    „Vláda hľadala spôsob, ako sa zbaviť neželaných dronov, celé štyri roky,“ vyhlásil zakladateľ spoločnosti Sjoerd Hoogendoorn a dodal, že využitím prirodzeného inštinktu orlov ako predátorov je možné drony rýchlo a efektívne zneškodniť. 

    Orol sa s dronom naozaj nemazná Zdroj: youtube/TomoNews US

    - Reklama -