VIDEO Orbán bojovne: Európa je kresťanstvo, nie kalifát. Ani v Bratislave nechápu neschopný Brusel. On je skutočnou hrozbou

    0
    Maďarský premiér Viktor Orbán (Autor: SITA)

    „Dvadsiate a tridsiate roky 21. storočia budú vekom masovej migrácie. Nastáva éra, na ktorú sme neboli pripravení. Mysleli sme, že niečo takéto patrí niekam do hlbokej minulosti a na stránky učebníc. Bohužiaľ, sa však v nasledujúcich rokoch má dostaviť do Európy viac ľudí ako kedykoľvek predtým. Nastal čas, aby sme čelili realite. Nastal čas oddeliť, čo je skutočné, od toho, čo by sme si priali, aby bolo skutočné,“ začal svoj prejav Orbán.

    Naše deti a budúcnosť sú ohrozené

    Realitou je podľa maďarského premiéra to, že po dlhý čas sa rozvíjal svet paralelných spoločností s neistou funkčnosťou, a to hlboko vnútri rady európskych krajín. „Realitou je, že prirodzeným chodom vecí sme ohrození – a s nami aj naše deti a budúcnosť,“ myslí si.

    Orbán zdôraznil, že imigranti sa nechcú integrovať, keďže svoj spôsob života vidia ako životaschopnejší. Napriek tomu, čo hovorí nemecká kancelárka o benefitoch migrácie, Orbán tvrdí, že imigranti súčasnej migračnej vlny rozhodne nebudú tvoriť lacnú pracovnú silu, požadovanú západoeurópskym priemyslom. „Fakty ukazujú, že u neskorších generácií imigrantov je hodnota nezamestnanosti vyššia, niekedy aj niekoľkonásobne, než u tých, čo sa narodili mimo Európy,“ vysvetlil s tým, že Európa nebola schopná integrovať ani predchádzajúce vlny z Ázie a Afriky behom posledných desaťročí. „Ako by sa jej to mohlo podariť teraz, vo väčšom počte vyžadujúcom rýchlejšie tempo?“ spýtal sa.

    Prejav Viktora Orbána

    Zdroj: YouTube/ Pan Šibenička

    Rozpínajúci sa moslimský svet

    Orbán odmietol, že problém starnutia Európanov sme schopní riešiť pomocou imigrácie z moslimského sveta bez toho, aby sme strácali svoju vlastnú kultúru, svoju bezpečnosť a svoju identitu.

    „Realita je taká, že pokiaľ sa neobhájime, budeme čeliť nezvládateľnej úrovni napätia medzi starnúcou Európou a mladým moslimským svetom. Medzi Európou bez viery a sekulárnym a stále agresívnejšie sa rozpínajúcim moslimským svetom. Medzi Európou, ktorá je neschopná zamestnať svojich absolventov, a nekvalifikovaným moslimským svetom,“ povedal Orbán a dodal, že svet síce môžeme stavať na tých najušľachtilejších cieľoch, keď však nie sú založené na realite, zostanú navždy iba túžbou. Opozícia k realite, tvrdí Orbán, prináša iba sklamanie, cynizmus a sebazničenie. „Možno preto vídavam toľko sebestredných, nešťastných liberálnych politikov nervózne prešľapujúcich v Bruseli,“ konštatoval maďarský politik.

    Brusel ako neschopný kapitán

    Orbán pripomenul, že veľké migrácie nikdy nie sú zo svojej podstaty pokojné. „Vždy, keď veľká masa ľudí hľadala nový domov, viedlo to nevyhnutne ku konfliktom, pretože smerovali na miesta, kde už ľudia žili,“ ozrejmil. Podľa maďarského premiéra to však nie sú imigranti, na koho máme byť naštvaní. Imigranti sú totiž obeťami svojich spoločností, politických režimov či pašerákov a robia to, čo považujú za najlepšie pre svoje záujmy. „Problém je, že Európania nerobia to, čo je najlepšie pre ich záujmy,“ myslí si Orbán. Najlepšie sa preto podľa neho dá politika Bruselu opísať ako absurdná. „Pripomína kapitána na lodi, ktorá sa potápa, a on namiesto toho, aby prevzal kontrolu nad situáciou, rozhoduje, ktoré záchranné člny majú byť nefajčiarske,“ dodal ironicky.

    „Ako keby sa namiesto snahy opraviť poškodený trup všetci dohadovali, koľko vody by malo zaplaviť aké kajuty.“ Orbán tvrdí, že Európa sa obrániť dá a migráciu je možné zastaviť, Brusel však nemá záujem tak konať.

    Ani v Bratislave to nechápu

    „V Budapešti, Varšave, Prahe a Bratislave nikto nechápe, ako sme vôbec dospeli do bodu, keď tí, ktorí sem prichádzajú z iných kontinentov a kultúr, môžu byť bez kontroly pustení,“ pokračoval maďarský štátnik. Aj keď je podľa Orbána ťažké sa zmieriť s oslabením základných inštinktov prežitia v Európe, neznamená to, že by sme nemali bojovať za Európu slobodných, kresťanských a nezávislých národov. „Európa je Grécko, nie Perzia. Je to Rím, nie Kartágo. Je to kresťanstvo, nie kalifát,“ vyriekol.

    Rozdrvená harmónia

    Orbán pripomenul, že nie tak dávno všetci európski politici priznávali, že multikulturalizmus zlyhal a ďalšie imigračné vlny Európa nebude schopná integrovať. Rok 2015 však podľa Orbána všetko zmenil. „Bývalá harmónia bola rozdrvená… Jedného dňa z ničoho nič bola vyhlásená uvítacia kultúra,“ povedal maďarský premiér. Pre Orbána je preto absurdné, aby tí istí, ktorí s uvítacou kultúrou začali, chceli potom od ďalších, aby ich dostávali zo šlamastiky, ktorú si sami spôsobili. „Nemáme kamenné srdce, ale nemáme ani kamenné mozgy,“ konštatoval premiér. „Pokiaľ im pomôžeme tu, zostanú tu. Pokiaľ im pomôžeme tam, zostanú tam,“ vysvetlil.

    Problém však podľa Orbána spočíva v tom, že zatiaľ čo väčšina ľudí má silný pocit národnej identity, bruselské elity sa považujú za svetoobčanov. Keďže elity nevedeli nájsť spoločnú reč so svojimi voličmi, otočili sa im chrbtom. Najväčšou hrozbou sú preto pre neho politickí lídri a intelektuálne elity, ktoré sa snažia pretvoriť Európu proti vôli Európanov. „Plán na obsadení Európy miliónmi imigrantov tak stvoril dohromady najbizarnejšiu koalíciu svetových dejín: obchodníkov s ľuďmi, ľudskoprávnych aktivistov a predstaviteľov EÚ,“ dodal v závere prejavu Orbán.

    - Reklama -