VIDEO Neveríte, že existuje ruská propaganda? Pozrite sa na toto. Francúzi sa nestačili diviť

    0
    Reportáž Rossija 24 (Autor: Reprofoto: Rossija 24)

    Vo francúzskych mestách sa v posledných mesiacoch konali masívne demonštrácie proti novému zákonníku práce. Ako informovali ParlamentnéListy.sk, ľavičiarom sa nepáči, že reforma zahŕňa opatrenia, ktoré majú oslabiť ochranu zamestnancov a uľahčiť ich prepúšťanie.

    Ruská televízia Rossija 24 vo svojej reportáži z 15. mája však udalosti prezentovala ako protesty Francúzov proti Európskej únii. Osloveným ľuďom pritom vložili ruskí novinári do úst napríklad vyjadrenia o tom, ako sa boja utečencov, alebo že im cudzinci berú prácu. „Je to nechutné. Uráža ma, akým spôsobom preložili moje slová,“ povedala pre Le Petit Journal mladá Francúzka, ktorá sa objavila aj v ruskej reportáži.

    Francúzi sú pobúrení ruskou reportážou

    Zdroj: RFE/RL

    Francúzsky politik Bruno Le Maire z republikánskej strany zase podľa Rossija 24 povedal, že je kľúčové, aby jeho krajina spolupracovala s Ruskom. „Nie je to celkom opačne, ako som chcel povedať, ale je to niečo veľmi odlišné,“ ozrejmil politik.

    Dmitrij Kiseľov, ktorý vedie program Správy týždňa, v ktorom bola reportáž odvysielaná, sa za klamlivú reportáž ospravedlniť odmietol.

    Canal+ sa pozrel na klamlivú reportáž Rossija 24

    Zdroj: Youtube

    - Reklama -