VIDEO Nenávidel moslimov, tak mu ich pár prisťahovali do susedstva a toto nasledovalo

    0
    61-ročný John Dutcher, ktorý prestal nenávidieť moslimov (Autor: ReproFoto: Facebook/Now This)
    Dutcher mal v minulosti za susedov ľudí závislých od drog, a tak mu prišlo vhod, že sa namiesto nich prisťahovali rodiny s deťmi napriek tomu, že to boli moslimovia. „Nenávidel som moslimov. Bol som jeden z tých, čo by dali prasaciu hlavu na mešitu,“ priznal v rozhovore pre Washington Post a stanicu KETV.  
     
    Moslimské rodiny jeho život úplne zmenili. „Sňali zo mňa tú nenávisť. Ani som netušil, ako veľmi môže niekto nenávidieť niekoho, koho vôbec nepozná,“ dodáva muž, ktorý ešte vlani zazeral na uliciach na zahalené moslimské ženy. Jeho nenávisť voči moslimom sa pritom začala po 11. septembri 2001, keď teroristi zaútočili na budovy Svetového obchodného centra v New Yorku. 
     
    Kým sa do jeho susedstva neprisťahovali moslimovia, žiadneho nepoznal a za prezidenta volil Donalda Trumpa. Teraz John Dutcher pomáha svojim susedom zo Sýrie a Afganistanu so všetkým, čo potrebujú vybaviť, keďže väčšina z nich nevedela po anglicky. Dostal za to aj prezývku „Veľký brat“.
     
    „Moslimovia, ktorí sú tu, žijú rodinou a milujú jeden druhého. Pamätám si ľudí, ktorí tu bývali predtým, všetko, čo im táto krajina dala, považovali za samozrejmosť. Títo ľudia ma zmenili. Po troch mesiacoch tu (v USA) majú všetci, ktorí sa sem prisťahovali, prácu, autá a ich deti chodia do škôl,“ vychvaľuje si Dutcher svojich nových susedov v rozhovore, z ktorého záznam sa objavil aj na Facebooku. 
     
     
    Celý článok v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -