VIDEO Nemodlíte sa a nadávate Trumpovi. Preto prišiel masaker v Las Vegas, vyhlásil slávny kazateľ z USA

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Spochybňovanie autority prezidenta USA vedie podľa kazateľa Robertsona k celkovej neúcte k vlastnej krajine. Tá sa prejavuje aj protestmi počas štátnej hymny, ku ktorým v poslednom čase masovo dochádza najmä medzi športovcami.

    „Existuje hlboká neúcta k nášmu prezidentovi, všetci v tomto národe o ňom hovoria hrozné veci,“ povedal kazateľ, ktorý sa sám v minulosti usiloval o prezidentskú kandidatúru. Táto neúcta sa podľa neho objavuje nielen v médiách, ale aj na iných miestach.

    A neúcta sa podľa neho prenáša do všetkých ďalších inštitúcií: „Neúcta k našej národnej hymne, neúcta k našim veteránom, neúcta k orgánom našej vlády, neúcta k súdnemu systému.“ Všade podľa neho vidíme nejakú nepokoru.

    Následne poznamenal, že americká spoločnosť je nedostatočne bohabojná a málo si ctí autoritu Biblie. Stráca sa tým podľa neho šanca, že spoločnosť bude mať nejakú kontrolnú autoritu, ktorá by ju držala pohromade.

    „Kde nie je Boh, tam ľudí chytá amok,“ upozornil kazateľ. Svoje varovanie zhustil do krátkeho klipu, ktorý sa objavil na webe Right Wing Watch.

    „Vzdali sme sa vízie Boha, celej koncepcie spasenia a trestu, vzdali sme sa myšlienky najvyššieho sudcu všetkých našich činov,“ lamentoval Robertson.

    Dôsledkom je podľa neho totálne rozvrátená spoločnosť.

    - Reklama -