VIDEO Náhoda? Horel daňový úrad v Košiciach

    0
    Daňový úrad v Košiciach v plameňoch (Autor: Facebook/Ladislav Miko)

    Požiar v budove Daňového úradu (DÚ) Košiciach, ktorá patrí Železniciam Slovenskej republiky (ŽSR), sa podarilo uhasiť. TASR o tom informovala hovorkyňa Finančnej správy SR Ivana Skokanová.

    Keďže horela strecha šesťpodlažnej budovy a daňový úrad má od ŽSR prenajaté prvé a druhé nadzemné podlažie a prvé podzemné podlažie, tieto priestory podľa hovorkyne požiar nezasiahol.

    “Dokumentácia daňového úradu zostala taktiež nepoškodená vzhľadom na to, že sa uchováva v suteréne. Všetky daňové priznania sú navyše skenované, a teda ukladané aj elektronicky. Údaje o všetkých dokumentoch sú uložené aj v informačných systémoch finančnej správy – akékoľvek úradné záznamy sú vždy zaprotokolované. Ani v prípade takýchto požiarov tak finančná správa žiadne dáta nestratí,” skonštatovala Skokanová.

    DÚ Košice bude v stredu (28.2.) zatvorený a fungovať nebude ani podateľňa. O všetkých zmenách bude finančná správa informovať prostredníctvom svojho portálu.

    Požiar na streche historickej budovy vznikol v utorok približne o 10.30 h. “Približne 160 pracovníkov DÚ bolo evakuovaných, pri požiari sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa,” dodala Skokanová.

    Daňový úrad sa do priestorov budovy ŽSR presťahoval k 1. novembru 2017.

    Predseda Sme rodina Boris Kollár požiar okomentoval slovami: Zvláštne, že akurát začal horieť daňový úrad v Košiciach. Prečo mám pocit, že tam malo niečo zhorieť?”

    Podľa najnovších informácií, ktoré zverejnil denník Sme, sa Kuciak v posledných mesiacoch zaoberal pôsobením ľudí blízkych talianskej mafii ´Ndrangheta na Slovensku a ich vzťahmi z minulosti s hlavnou štátnou radkyňou premiéra Roberta Fica Máriou Troškovou. Viac sme o tom písali TU.

    Dokonca portál Postoj.sk píše, že na východnom Slovensku zrejme pôsobia členovia talianskych mafiánskych rodín Vadala a Roda z Kalábrie. Čerpali miliónové eurofondy z Pôdohospodárskej platobnej agentúry a podnikali so súčasnou asistentkou premiéra Fica Máriou Troškovou aj súčasným sekretárom Bezpečnostnej rady SR Viliamom Jasaňom.

    - Reklama -