VIDEO Mladí európski nacionalisti sa vydali na more. Chcú bojovať proti mimovládkam, ktoré zachraňujú migrantov

    0
    Loď identitárskej organizácie Defend Europe (Autor: ReproFoto: Twitter/novopress)
    Loď C-Star, ktorú si prenajala organizácia Defend Europe, má na Sicílii nabrať ľudí z Identitárskeho hnutia. To bojuje za zachovanie európskej identity, ale podľa starostu Katánie, kde má C-Star pristáť a nabrať ďalších členov, ide len o populistické reči. Podľa denníka the Independent chce preto starosta Katánie zamedziť Identitárom z Defend Europe pristáť. 
     
    Práve zo Sicílie sa majú ultrapravicoví aktivisti vydať do medzinárodných vôd Stredozemného mora neďaleko brehov Líbye. Odtiaľ sa na plavbu k brehom Európy vydáva najviac lodí, ktoré migrantmi napĺňajú pašeráci ľudí. 
     
    Plavba je na často preplnených gumených člnoch riskantná a pre mnohých migrantov sa končí utopením vo vodách Stredozemného mora. Zachrániť ich preto stále častejšie prichádzajú lode mimovládnych organizácií zamerané na pomoc utečencom. 
     
    Proti mimovládkam, ktoré do Európy podľa Identitárov doslova dovážajú migrantov, sa rozhodla zakročiť skupina Defend Europe na palube lode C-Star. Zástancovia veľkodušnej politiky prijímania migrantov presadzovanej lídrami Európskej únie sa obávajú, že by akcie Defend Europe mohli ohroziť životy migrantov, ktorí sa snažia dostať do Európy, ak zabránia mimovládkam v pomoci. 
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -