VIDEO Mladá moslimka vyrástla vo Švédsku, ktoré ju vraj utláča. Neuveríte, čo ju štve

    0
    Moslimka Sára hovorí o živote vo Švédsku (Autor: Reprofoto: Facebook)

    Video s názvom Prečo podporujem islam, správa od moslimskej mládeže zo Švédska zobrazuje 15-ročné, v hidžábe zahalené, moslimské dievča Sáru, ktoré vysvetľuje, prečo si chce zachovať islamskú identitu a nepodvoliť sa sekulárnym (nenáboženským) hodnotám Západu. Sára tvrdí, že vo Švédsku žije 8 rokov a celý čas čelí útokom a ponižovaniu, pretože je moslimka.

    Hidžáb bez vitamínu D

    „V škole dostávam každý deň dávky sekulárnych ideí od učiteľov, ktorí sa snažia zmeniť moju identitu. Nútia ma sedieť vedľa opačného pohlavia… Musíme sa dokonca pozerať na dokumenty a filmy o mladých moslimoch, ktorí sa stali šťastnými, keď prijali sekulárne hodnoty,“ tvrdí dievča na začiatku videa. Švédske školstvo sa podľa Sáry snaží ukázať, že sa má podriadiť a jej spôsob života je spiatočnícky. „Dokonca aj keď idem k lekárom, tak mi tvrdia, že dôvodom mojej choroby je moje oblečenie. Napríklad keď mám nedostatok vitamínu D, lekári hovoria, že problémom je môj hidžáb, že sa príliš zahaľujem,“ sťažuje sa mladá moslimka na údajnú snahu ničiť jej tradície zo strany švédskych lekárov.

    Viaceré štúdie pritom potvrdili, že moslimky zahalené v hidžábe majú oproti iným ženám nedostatok vitamínu D, ktorý telo získava vďaka slnečnému žiareniu.

    Sára o Švédsku a islame

    Zdroj: Facebook

    Demokraciu odmietam

    Sára je však presvedčená, že švédski učitelia, lekári a štátni pracovníci obmedzujú jej osobnú slobodu. „Snažíte sa nás, moslimskú mládež, odvrátiť od islamu,“ obviňuje Švédov a dodáva, že sekulárne hodnoty zlyhali a zničili spoločnosť. „Nie, ja odmietam žiť západným životným štýlom. Odmietam premárniť svoj život na demokratickú ideológiu, ktorá nikdy nezaručí bezpečnosť a iba ničí prichádzajúcu generáciu,“ dodáva Sára rozhodne.

    Dielo radikálnych islamistov, ktorí na Západe prekvitajú

    Video pravdepodobne vzniklo pod hlavičkou radikálnej islamistickej organizácie Hizb ut-Tahrir. Na jeho konci sa totiž objaví reklama na medzinárodnú konferenciu, ktorú Hizb ut-Tahrir nedávno organizoval. Konferencia pre ženy s názvom Moslimská mládež: Priekopníci skutočnej zmeny sa 7. mája uskutočnila simultánne v troch krajinách, pričom jej cieľom bolo bojovať proti „globálnej stratégii sekulárnych vlád a medzinárodných organizácií na získanie moslimskej mládeže pre sekulárno-liberálny spôsob života“.

    Hizb ut-Tahrir je medzinárodná panislamská politická organizácia. Jej cieľom je zjednotiť všetky moslimské krajiny pod vlajkou akéhosi islamského štátu alebo kalifátu. Organizácia je veľmi aktívna na Západe, najmä vo Veľkej Británii.

    - Reklama -