VIDEO Merkelová prevrátila nad Putinom oči a každý chce teraz vedieť, o čom sa to vlastne rozprávali, keď kancelárka neudržala kamennú tvár

    0
    Nemecká kancelárka Angela Merkelová a ruský prezident Vladimir Putin na summite G20 v Hamburgu (Autor: TASR)
    Novinári, kameramani a fotografi na summitoch podobných G20 ostro sledujú každý pohyb svetových lídrov, aby im neušla žiadna zaujímavosť a nezriedka sa stáva, že sa politici zväčša s kamennou tvárou neudržia a dajú priechod emóciám. Stáva sa to aj tým najostrieľanejším a ani kancelárka Merkelová nie je po rokoch v úrade výnimkou. 
     
    Na samite sa Merkelová okrem iných rozprávala, pochopiteľne, aj s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktorý, mimochodom, nepotrebuje tlmočiť do nemčiny, lebo ešte ako príslušník KGB pôsobil v bývalom východnom Nemecku a tento jazyk mu preto nerobí problémy. Kancelárka však urobila chybu, keď si neuvedomila, že ju pri družnej debate s Putinom sledujú kamery. 
     
    V nestráženej chvíli, keď Putin nesúhlasne pokrútil hlavou a ukázal rukou nahor, sa Merkelová neovládla a prevrátila oči, ako keby si v duchu povedala „ach, bože“. Tento krátky okamih stačil na to, aby sa v médiách a na internete rozprúdila debata, čo si asi tak politici hovorili, keď kancelárka obrátila zrak k nebesám. 
     
    V skrátenej verzii záznamu, z ktorej sa stal za pár hodín po uverejnení obľúbený gif (krátke video), je vidieť len Putina, ako ukazuje nahor a Merkelovú, ako nad týmto gestom prevracia oči. Nie je však vidieť, čo veci predcháza. 
     

    V zázname, ktorý sa neskôr dostal do médií, je však jasne vidieť, ako obaja štátnici idú vedľa seba, debatujú a je to Merkelová, kto prvý ukazuje rukou nahor, ako keby naznačovala trajektóriu. Až potom nasleduje Putinovo nesúhlasné pokrútenie hlavou a už spomínané Merkelovej obrátenie zraku smerom nahor. 
     
    Viaceré médiá preto špekulujú, že témou debaty medzi ruským prezidentom a nemeckou kancelárkou mohli byť balistické rakety a Putin len nesúhlasil s Merkelovej naznačením trajektórie, začal jej vysvetľovať svoju verziu a ona možno práve preto prevrátila očami.
     

     
     
     
    - Reklama -