VIDEO Matovič ako utrhnutý z reťaze: Pellegrini si má predstaviť, že je chlap, Jankovská je špina

    0
    Igor Matovič počas nedeľňajšej tlačovky (Autor: FB/Igor Matovič)

    “Štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská celému Slovensku tvrdila, že Mariána Kočnera nepozná.a vlastne nie je s ním v žiadnom kontakte. V skutočnosti až do jeho zadržania si s ním vypisovala viac ako tisíc správ. Určite tie správy neboli o počasí, nebolo to o receptoch, nebolo to o záhradke. Ale nie je podstatné, o čom tie správy boli, lebo v tomto prípade je to ako cez kopirák, ako správanie prvého námestníka generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho.Ten takisto, keď sa ho médiá pýtali, že či s Kočnerom si niečo písal niekedy, tak hovoril, že horko-ťažko si spomenul, že či nejaká komunikácia vlastne vôbec bola… A nakoniec si asi spomenul, že áno, bola veľmi – veľmi stručná a on Mariána Kočnera odbil. V skutočnosti sme potom videli, že tých esemesiek je, teda tých vzájomných správ, bolo 418 a nebola to nejaká náhodilá komunikácia, bola veľmi priateľská. Presne to isté, ako cez kopirách spáchala Monika Jankovská, človek Smeru, lebo to nie je nejaká teta z ulice, ktorá sa vyskytla ako štátna tajomníčka,” týmito vetami začal svoju nedeľňajšiu tlačovú konferenciu Matovič, pričom pripomenul, že Jankovská kandidovala za stranu Smer – SD.

    “Skutok, ktorý Monika Jankovská spáchala je evidentný a najsilnejší dôkaz prepojenia vládnej strany s vraždou Jána a Martiny. A bol bol by som veľmi rád, aby sa celé Slovensko aj opozícia zobudila, lebo toto je kľúčová udalosť,” dôrazne vyzval líder OĽaNO.

    Matovič tvrdí, že opozícia by sa “v tejto chvíli” mala spojiť a burcovať, aby “táto špina, s prepáčením, nebola viacej druhou najdôležitejšou osobou na ministerstve spravodlivosti. Monika Jankovská, človek Smeru, spáchala atentát na spravodlivosť na Slovensku.”

    Šéf opozičného hnutia upozornil, že premiér Peter Pellegrini a minister spravodlivosti Gábor Gál sa svojim nekonaním stávajú spolupáchateľmi tohto atentátu. “Bol by som veľmi rád, keby Peter Pellegrini konečne ukázal, že je chlap. Možno to je v jeho prípade ťažké, ale treba zatvoriť oči a predstaviť si, že je chlap. A keď je chlap na svojom mieste a keď nie je bábka Roberta Fica, tak v tejto situácii ešte dnes, po možno nedeľnej káve buchne po stole, a povie, že zajtra odvolám Moniku Jankovskú,” odkázal Matovič predsedovi vlády.

    Následne Moniku Jankovskú nazval mafiánskou štetkou a fuchtlou. “Ona si s ním ( s Mariánom Kočnerom . pozn. PL) dopisovala do dňa, kedy ho zadržali. To nemôže byť o tom, že takáto žena bude garantovať spravodlivosť,” podčiarkol Matovič.

    Matovič opätovne avizoval celodenný protest pred budovou rezortu spravodlivosti v prípade, ak minister a premiér Jankovskú neodvolajú do nedele do polnoci. Protest by sa mal podľa jeho slov konať v pondelok (26. 8.) od 9.00 h ráno.

    Pellegrini v sobotu (25. 8.) povedal, že v prípade Jankovskej bude konať, ak sa podozrenia potvrdia. Gál podľa svojich slov okamžite po potvrdení väzieb na Mariana K. podá návrh na jej odvolanie.

    V prípade ak by strana Smer-SD, ktorá ju do funkcie nominovala, trvala na jej zotrvaní v pozícii, zváži Gál podľa svojich slov zotrvanie vo funkcii ministra.

    Polícia vykonala vo štvrtok (22. 8.) zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

    Národná kriminálna agentúra zasahovala v súvislosti so zaistenými správami, ktoré nešpecifikovala. Jankovská polícii odovzdala mobilný telefón, zaisťovacie úkony sa mali týkať aj sudcov okresných a krajských súdov.

    Meno štátnej tajomníčky sa malo objaviť v údajnej komunikácii podnikateľa Mariana K., ktorý je obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

    Autor: Redakcia/TASR

    - Reklama -