VIDEO Kopance do hlavy a iné brutality si dovolili ochrankári tureckého prezidenta po stretnutí s Trumpom

    0
    Bitka pred sídlom tureckého veľvyslanca vo Washingtone (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Deväť zranených a dvaja zatknutí, to je výsledok brutálnej bitky medzi členmi ochranky tureckého prezidenta a jeho odporcami. Incident sa stal podľa svedkov a videozáznamov priamo pred sídlom tureckého veľvyslanca. Televízna stanica NBC dodáva, že to bolo práve v čase, keď sa v ňom nachádzal Erdogan.

    Brutálna bitka sa údajne začala vo chvíli, keď jeden z ochrankárov napadol muža nesúceho vlajku Kurdskej strany demokratickej únie (PYD), ktorá je odnožou Kurdskej strany pracujúcich (PKK), a tú Ankara považuje za teroristickú organizáciu. Práve PYD sa však teší z podpory Západu, čo Turecko nevidí rado.

    Mestská polícia vo Washingtone, ktorá problém pred sídlom tureckého veľvyslanca riešila, len uviedla, že išlo o stret medzi dvomi skupinami, ale podrobnosti oddelenie neuviedlo. Na viacerých záznamoch, ktoré sa objavili po incidente na sociálnych sieťach, je však jasne vidieť, ako muži oblečení v tmavých oblekoch a viazankách brutálne bijú, kopú a naháňajú účastníkov protestu.

    „Ktosi ma bil bez prestania do hlavy a ja som si pomyslel: Ok, som už aj tak na zemi, tak načo ma treba ešte biť?“ povedal denníku the Guardian jeden účastníkov protestu, ktorý dostal od mužov v sakách pár rán.

    Incident sa stal len deň po stretnutí Erdogana s Trumpom v Bielom dome. Turecký prezident v diskusii varoval Washington pred vyzbrojovaním kurdských milícií.

    - Reklama -