VIDEO Kollár netradične o sprísnených pravidlách pre cirkev. Za štátne peniaze nakúpim špagety a budem sa s nimi obhadzovať, hovorí

    0
    Boris Kollár - hnutie Sme rodina (Autor: TASR)

    Predseda parlamentu Andrej Danko navrhuje, aby sa sprísnili pravidlá pri registrácii cirkvi na Slovensku. Od roku 2007 je pre vznik novej cirkvi potrebných 20-tisíc podpisov plnoletých členov s trvalým pobytom v našej krajine. Navrhovanými zmenami by sa toto číslo malo vyšplhať až na 50-tisíc podpisov. Viac sme o tom písali TU.

    Na zmeny, ktoré chcú národniari presadiť, reaguje aj predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár, ktorý deklaruje, že jeho hnutie zmeny podporí. „My sme za,“ hovorí a pokračuje, „je tu veľmi veľa poslancov, ktorí to napádajú a slniečkarsky sa nám snažia vysvetliť, že je to určite proti moslimom.“ Dôvody rozhodnutia vysvetľuje v priloženom videu z rozpravy v národnej rade.

    Zdroj: Facebook/Boris Kollár

    „My tento zákon podporíme z jedného jediného dôvodu, lebo je logický, má zmysel,“ hovorí v úvode svojej rozpravy Kollár a pokračuje vysvetľovaním príkladu na pastafariánovi – čo je človek, ktorý nosí na hlave sitko na cestoviny. Pred niekoľkými rokmi podľa jeho slov v rádiu vyhlásili zábavný projekt pastafariánov a verejne sa opýtali, koľkí ľudia sa k nemu pridajú.

    „Ja vám garantujem, že keď tento zákon nezmeníme, tak do troch mesiacov tu založím pastafariánsku cirkev, to vám garantujem,“ povedal a pokračoval, „budete mi vy, štát, všetci daňoví poplatníci platiť na mojich cirkevných hodnostárov.“ Svoje tvrdenia Kollár zakladá na tom, že už keď pred rokmi vyzvali ľudí s otázkou, koľkí sa k nim pridajú, tak dostali 10-tisíc fotiek so sitkom na hlave.

    Predseda Sme rodina prezrádza plány aj hlbšie. „Miesto Biblie spravím Pastiu, potom budem tunak kázať s pastou tvojou a budem ešte na to brať štátne peniaze,“ vysvetľuje a dopĺňa, „a potom si ešte každý rok urobíme cirkevný sviatok. Za štátne peniaze nakúpim tunak špagety a budem sa s nimi obhadzovať a spravím veľkú šou.“


     

    - Reklama -