VIDEO Keby prišiel neozbrojený Američan do irackého mesta, tak ho budú mučiť, odrežú mu hlavu a celé to natočia na video. Bývalý vojak prehovoril

    0
    Iracký ľud by asi ťažko bol z Trumpových slov nadšený (Autor: TASR)

    Steven Gern je skúsený veterán americkej námornej pechoty, ktorý v Iraku donedávna pôsobil ako kontraktor, čiže ochranca konkrétnych osôb. V krajine mu však začala horieť zem pod nohami potom, keď na sociálnej sieti Facebook zverejnil video, v ktorom jednoznačne podporil pozastavený legislatívny príkaz prezidenta USA Donalda Trumpa na zákaz vstupu moslimom zo siedmich konkrétnych islamských krajín do Ameriky.

    Gern tomuto nariadeniu rozumie. Z rozhovorov s Iračanmi totiž pochopil, že mnohí z nich by bez mihnutia oka zabili Američana, keby na to mali príležitosť. Gern chcel od Iračanov počuť, či by boli Američania, ktorí by vyrazili v Iraku do mesta, vítaní. „Absolútne nie, neboli by vítaní,“ vypočul si od nejedného Iračana. Keby Američania vyrazili do nejakého irackého mesta, pravdepodobne by ich nečakalo nič príjemné.

    „Chytili by ma a do hodiny zabili. Pravdepodobne by ma mučili a potom by mi zrejme odsekli hlavu. Asi by si to nahrali aj na video, aby som pôsobil ako odstrašujúci príklad pre ostatných,“ prezradil Gern. Zdôraznil pritom, že sa nebavil so žiadnymi bojovníkmi Islamského štátu na bojovej línii, ale s obyčajnými Iračanmi, ktorí len dávajú najavo, že Američanov naozaj nenávidia.

    „A prečo by sme si týchto ľudí mali púšťať do USA?“ pýtal sa bývalý vojak, ktorý jednoznačne podporuje Trumpov pozastavený zákaz. O pár hodín neskôr však uverejnil ďalšie video, v ktorom už sedí sám a putuje do bezpečia. Prvé video totiž videlo asi milión a pol divákov a kontraktorovi sa začali vyhrážať smrťou. Pôda Iraku už preňho skrátka nebola bezpečná.

    Pôvodnú správu si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -