VIDEO Kaliňák si podal organizátora protestov, ktorý nevedel vysvetliť kauzy Gorila a Bašternák. Prišlo mi ho tak trochu ľúto, vraví minister

    0
    Robert Kaliňák (Autor: TASR)
    Straka sa nechcel stretnúť s Gašparom inde ako na pôde školy, čo policajný prezident odmietol, ale z organizátora v dávnejšom rozhovore vykĺzlo, že odmietnutie stretnutia nemal z vlastnej hlavy. Teraz nevedel mladík v rozhovore pre portál Pluska odpovedať na základné otázky o aktuálnych kauzách, ktoré uvádzajú ako dôvod protestov, a to minister vnútra naplno využil. 
     
    Robert Kaliňák sa na sociálnej sieti Facebook takmer nikdy verejne nevyjadruje, ale tentokrát sa video s jeho reakciou na neschopnosť Straku zodpovedať otázky úzko súvisiace s protestmi proti korupcii objavilo na oficiálnej stránke Smeru. 
     
    „Dnes som si so záujmom prečítal rozhovor jedného z organizátorov študentských pochodov Dávida Straku a musím povedať, že mi ho tak trochu prišlo aj ľúto, lebo on za to v podstate ani nemôže, pretože všetko, čo rozprával, vychádza z mediálnej bubliny, ktorá tu už rok trvá,“ vraví Kaliňák v úvode krátkeho videa. 
     
    Minister vnútra na zázname znova pripomína neschopnosť vysvetliť kauzy Bašternák a Gorila. Rovnako opakuje aj svoje dávnejšie vyjadrenie, že od pána Bašternáka nikdy žiadne peniaze nedostal ani sprostredkovane. Video videlo necelé tri hodiny po uverejnení viac ako 11 000 používateľov Facebooku. 
     
    „Skutočná pravda je taká, že ja som zaplatil pánovi Bašternákovi za obchodný podiel, ktorý reprezentoval dva byty v dome, v ktorom bývam, čo som považoval za prirodzenú možnosť získať kontrolu nad bytmi v mojom susedstve. Tak to je aj s väčšinou káuz, ktoré sa odohrávajú. Pravda je niekde inde a podstatný je pocit, ktorý sa vyvoláva v spoločnosti a na jeho vlne potom prichádzajú ľudia, ktorí nemajú žiadne informácie o tých veciach, ale sú rozhodnutí o tom, že to bolo nesprávne. Zrovnajme si fakty a prídeme na to, že situácia je presne naopak,“ uzatvára Kaliňák. 
     
    Protesty proti korupcii, o ktorých sme písali TU aj TU, organizujú študenti údajne z vlastnej iniciatívy. Mladí organizátori požadujú vyšetrenie káuz Gorila a Bašternák, o ktorých sme písali napríklad TU a TU, či odstúpenie viacerých verejných činiteľov vrátane ministra vnútra Roberta Kaliňáka.
     
    Kauza Roberta Kaliňáka a podnikateľa Ladislava Bašternáka je jednou z najväčších káuz vládneho Smeru. Bašternákova firma BL – 202 kúpila sedem bytov v komplexe Five Star Residence za 12 miliónov eur, za čo si následne Bašternák uplatnil dvojmiliónovú vratku DPH. Napriek podozreniam, že bola nezákonná, mu ju vyplatili. Neskôr Kaliňák tvrdil, že od Bašternáka kúpil podiel v spoločnosti B. A. Haus.
     
     
    - Reklama -