VIDEO Fico chce zdrhnúť na ústavný súd. Bude mať 12-ročnú imunitu a nič sa mu nestane. Je to Sophiina voľba, hovorí Kollár a prosí ľudí o pomoc

    0
    Boris Kollár (Autor: TASR)

    „V poslednej dobe sa šíria rôzne reči, že Robert Fico chce zdrhnúť. Najprv sme si mysleli, že je to kačica,“ povedal Boris Kollár vo svojom novom videu. O špekuláciách tohto druhu sme písali TU.

    „Nie do Afriky ani na Belize, podľa môjho kolegu poslanca tam má uliate tie stámilióny dolárov, ale na ústavný súd. Prečo na ústavný súd a prečo teraz? Lebo teraz sa budú voliť sudcovia ústavného súdu,“ prízvukoval predseda Sme rodina s tým, že ústavní sudcovia majú 12 rokov imunity. „Absolútnej trestnoprávnej imunity. To znamená, že keď my Fica zvolíme v parlamente za sudcu ústavného súdu, bude mať imunitu. Dávame mu ochranu. A teraz sme pred Sophiinou voľbou. Podporíme Roberta Fica, aby išiel na ústavný súd? Čo tým získame?“ pýta sa opozičný poslanec a sám si odpovedá, že sa „oligarchická strana“ Smer rýchlejšie rozpadne, že sa „ich všetkých rýchlejšie zbavíme a bude od nich pokoj,“ uviedol Kollár.

    Imunita pre Fica?

    Zároveň sa Kollár spýtal, čo tým strácame. „Robert Fico bude mať 12-ročnú imunitu a nič sa mu nestane,“ uviedol a doplnil, že tým tiež dáme povzbudenie ďalším jeho nasledovníkom. „Môžeš tu robiť, čo chceš, môžeš to rozvracať, rozkrádať, ako to urobil Mečiar, ako to urobil Dzurinda, teraz Fico, Slota, a nič sa ti nestane. Na konci ti ešte dáme imunitu,“ zhrnul pôsobenie viacerých vlád.

    „Potom tu môže nastúpiť po ňom niekto, kto dnes generuje náhodné slová a náhodné skutky a v budúcnosti môže generovať nám všetkým náhodnú budúcnosť. Už sme videli, čo nám vygeneroval,“ pokračoval šéf Sme rodina výpadom na predsedu SNS a parlamentu Andreja Danka, pričom pripomenul podozrenie z netransparentnosti v rezortoch školstva a obrany, ktoré sú v rukách národniarov. „Presne vidíme, čo nám generuje. A dnes otvorím televíziu a pozerám, že sú ďalšie podozrenia na poľnohospodárstve. Generovanie takejto budúcnosti si naozaj nepredstavujem,“ konštatoval Kollár.

    „A teraz je tu tá Sophiina voľba. Možno už sme v tom nejako zaškatuľkovaní a nevidíme veci s dostatočným odstupom. Ako by ste sa vy rozhodli? Podporili by ste Roberta Fica, nech okamžite odíde, nech sa Smer rozpadne čím skôr, a dali príklad ďalším, že robte si, čo chcete, nič sa vám nestane? Alebo nech sa v tom Fico dobre vymácha, nech dokončí to volebné obdobie, keď sme ho všetci na Slovensku zvolili,“ zvažuje poslanec, podľa ktorého bude premiér zbytočne rozprávať, ako sa nám dobre darí, lebo každý vidí realitu vo svojej peňaženke.

    „Rast je produkovaný domácou spotrebou, potiaľto je to pravdou. Lenže spotreba nie je generovaná tým, že máme dobré platy a môžeme si dovoliť míňať, ale tým, že sa strašne zadlžujeme. Slovenské rodiny sú najrýchlejšie sa zadlžujúcimi rodinami v celej Európskej únii,“ podotkol Kollár.

    Na záver uviedol, že mizéria, ktorú nám Fico predkladá ako úspech, je veľmi zlou tvorbou rastu, veľmi nebezpečnou vecou a veľkou tragédiou. Vyzval preto svojich priaznivcov, aby v komentároch rozhodli, či „poslať Fica na ústavný súd alebo ho podržať, nech to tu už dorazí“.

    - Reklama -