VIDEO Demonštrácia homosexuálov s podporou predstaviteľov EÚ. Už ju vystrojili, lenže potom ju ľudia rozohnali

    0
    Ilustračné foto: Dúhový pochod (Autor: ReproFoto: facebook)

    Podľa jeho slov predstavitelia policajných zborov evakuovali aktivistov z LGBTI komunity z pôvodného miesta sprievodu, aby nedošlo k stretu medzi nimi a pravoslávnymi aktivistami, ktorí šli sprievodu naproti.

    Pritom podľa predsedu informačného centra LGBTI Ganderdoc-M Alekseya Marchkova bol hodinový sprievod ulicami Kišiňova zo strany moldavských autorít povolený. Sprievod sa mal uskutočniť v rámci kampane „bez strachu“, ktorá má za úlohu zvýšiť povedomie občanov Moldavska o právach sexuálnych menšín.

    „Nie sme v žiadnom prípade proti tomu, aby sa uskutočnila protidemonštrácia. Nech pokojne idú súbežne s naším pochodom a dajú najavo svoj nesúhlas s našou vecou. Ale aby niekto hrubým spôsobom blokoval cestu nášho sprievodu, to by sa stávať v moldavskej spoločnosti, ktorá sa zo všetkých síl snaží integrovať do Európskej únie, určite nemalo,“ zdôraznil Marchkov.

    Už v sobotu 21. mája svoju účasť v kampani „bez strachu“ potvrdili predstavitelia delegácie Európskej únie v Moldavsku, politický poradca amerického veľvyslanca v krajine Paul Gordon alebo veľvyslanec Talianska Enrico Nunziata.

    K podobným problémom dochádzalo už v minulých rokoch; ani pokusy o organizáciu pochodu pod názvom Dúha nad Dnesterom sa pred niekoľkými rokmi nezaobišli bez stretu s protivníkmi podobných akcií. Odporcovia tieto akcie označujú za propagáciu homosexuality, informuje Lenta.ru.

    - Reklama -