VIDEO Chystá sa tretia svetová vojna, varujú hakeri

    0
    Kybernetická maska, akú používal Guy Fawkes je používaná aj hnutím Anonymous a jej členmi (Autor: ReproFoto YouTube)
    Hnutie Anonymous je známe svojimi útokmi na vládne úrady, korporácie a miešaním sa do politiky v rôznych častiach sveta. Tentoraz prišla skupina hakerov s varovaním, ktoré znie ako scenár katastrofického filmu, ale podľa Anonymous je celkom reálne, že dianie okolo Kórejského polostrova povedie k vypuknutiu tretej svetovej vojny. 
     
    Vo videu, ktoré sa na portáli YouTube objavilo 6. mája, typický robotický hlas vysvetľuje, že o prípravách na veľký vojenský konflikt svedčí viacero faktorov. Jedným z nich sú strategické presuny vojsk v oblasti Kórejského polostrova a, samozrejme, aj napätie, ktoré vládne v regióne v súvislosti s testami severokórejských rakiet a ďalšími vojenskými provokáciami KĽDR. 
     
    „Objavujú sa všetky znaky blížiacej sa vojny na Kórejskom polostrove,“ varuje Anonymous v takmer sedemminútovom videu. Za tri dni od uverejnenia videlo záznam vyše 400 000 ľudí. 

    Náznaky rodiaceho sa konfliktu

    Znakom chystanej vojny má byť podľa hakerskej skupiny aj to, že prezident USA Donald Trump dal minulý týždeň otestovať medzikontinentálnu raketu typu Minuteman 3. K tomu sa pridáva Japonsko, ktoré prednedávnom varovalo obyvateľov, aby sa pripravili na možný jadrový útok. Navyše Čína vyzvala svojich občanov, ktorí sú v Severnej Kórei, aby sa urýchlene vrátili domov, keďže napätie okolo jadrového programu rastie. 
     
    Spojené štáty okrem toho vyslali do Austrálie, ktorá má v regióne strategickú polohu, tisícku vojakov a flotilu vojenských lodí. Ďalšou časťou skladačky predostretej hakermi z Anonymous je nedávne stretnutie Trumpa s filipínskym prezidentom Rodrigom Dutertem. Témou minulotýždňového stretnutia hláv štátov bola totiž aj situácia na Kórejskom polostrove.  
     
    Nemá to však byť svetová vojna ako tie predošlé. „Na rozdiel od minulých svetových vojen, aj keď tu budú pozemné jednotky, bude boj pravdepodobne brutálny a rýchly. Bude tiež globálne zničujúci na environmentálnej aj ekonomickej úrovni,“ vyhlasuje hnutie Anonymous. 
     
     
    - Reklama -