VIDEO Chcete, aby nás mlátili! Nemecký parlament sa otriasal, keď vystúpila poslankyňa AfD

    0
    Ilustračné foto: Nemecký spolkový parlament (Bundestag) (Autor: SITA)

    AfD je už od svojho vzniku v roku 2013 terčom nátlakových aktivít zo strany ľavicových zoskupení, hoci vo svojich začiatkoch sa stavala iba proti prijatiu eura a kritizovala Európsku úniu ako takú. S príchodom migračnej krízy sa protestná strana začala vyjadrovať aj proti liberálnej prisťahovaleckej politike. Pre svoje osobité názory sú členovia aj priaznivci strany vytlačovaní z verejného priestoru a označovaní za extrémistov a populistov.

    Na nekompromisných postojoch mediálneho aj politického mainstreamu nič nezmenili ani početné úspechy AfD, ktorá je už súčasťou lokálnych parlamentov prakticky vo všetkých spolkových krajinách, a pred niekoľkými týždňami vstúpila po parlamentných voľbách aj do Bundestagu, kde sa navyše stala treťou najsilnejšou politickou silou v krajine. Proti AfD vedú dlhé mesiace otvorenú kampaň neziskové organizácie a ľavicoví aktivisti.

    Práve proti tej aktuálnej s názvom Aufstehen gegen Rassismus! (Postavme sa proti rasizmu!) v stredu v Bundestagu ostro protestovala asi najviditeľnejšia tvár AfD Beatrix von Storchová, ktorá je okrem iného členkou Európskeho parlamentu. „Všetci, ktorí ste pod túto kampaň pripojili svoje podpisy, tak fakticky podporujete útoky proti členom našej strany,“ rozčuľovala sa von Storchová s tým, že ľavicoví poslanci sú extrémisti.

    Kampaň podporil celý zástup politikov a medzi nimi aj ministerka pre rodinné záležitosti z SPD Katarina Barleyová, šéf klubu Die Linke Dietmar Bartsch či Katrin Göringová-Eckardtová z radov Zelených. „AfD sa stala vážnou hrozbou pre tých, ktorí majú iný pohľad na svet. My to chceme zastaviť,“ uvádzajú tvorcovia kampane na svojom webe, kde si môžu záujemcovia kúpiť množstvo „suvenírov“ s nápisom AfD? Pravicovú nenávisť treba zlikvidovať.

    Práve jeden z týchto predmetov priniesla von Storchová k rečníckemu pultu. Jej obviňovanie z podpory násilia proti AfD však vzbudilo u ľavicových poslancov iba salvy smiechu a nepochopenia. Hoci ľavicový extrémizmus predstavuje aj podľa spravodajskej služby značný problém a najmä Antifa sa často uchyľuje k násiliu voči štátu aj ideovým odporcom, súčasný politický mainstream v Nemecku považuje za najväčší problém práve AfD.

    - Reklama -