VIDEO Bránime Európu už 500 rokov. A vytrváme. Pozrite si prejav Viktora Orbána k pohraničníkom

    0
    Viktor Orbán, maďarský premiér (Autor: SITA)

    „Okrem toho bránite aj Európu ako už mnohokrát v tejto oblasti za uplynulých 500 rokov. Bránime seba a bránime Európu. V priebehu stáročí vývoja sa to stalo údelom maďarského národa,“ uviedol.

    „Obdobie naivity, ilúzie a laxnosti v Európe sa končí. Musíme stáť nohami pevne na zemi a musíme dávať prednosť tomu, čo vidíme, namiesto toho, čo by sme si želali vidieť. Sú takí, ktorí si myslia, že každá osoba, ktorá príde do Európy, chce žiť podľa našich zákonov a zvyklostí. Realita dokazuje opak,“ poukázal Orbán na teroristické útoky, nepokoje, násilie, kriminalitu či etnické a kultúrne spory. „Tí, ktorí k nám prichádzajú, nechcú žiť ako my. Chcú naďalej žiť podľa seba, ale na európskej životnej úrovni, a bruselskí byrokrati ich hodlajú prerozdeľovať do rôznych krajín,“ podotkol.

    „Uvedomujeme si, že migranti sú zároveň obeťami pašerákov s ľuďmi, pozvánok a sľubov európskych politikov a tiež obeťami vlastnej predstavivosti. Chápeme ich, ale nemôžeme vyhovieť ich požiadavkám a nemôžeme im povoliť vstup do Európy. Žiadny ľudskoprávny princíp nepredpisuje samovraždu národa. Okrem toho, s ilegálnymi migrantmi prichádzajú aj teroristi. V dôsledku toho prichádzajú v mnohých krajinách nevinní ľudia o život, takže platia najvyššiu cenu za slabošstvo politických predstaviteľov vlastných krajín,“ dodal.

    Podľa jeho slov treba prijať pravdu. „Tou pravdou je fakt, že Európa by na tom bola lepšie, keby neútočila na maďarské rozhodnutia, ktoré sa ukázali byť výhodné, užitočné a ktoré inšpirovali aj ďalšie krajiny. Pravda je taká, že ilegálna imigrácia ohrozuje každodennú bezpečnosť, ekonomickú výkonnosť a našu kultúru. Pravdou je, že sme urobili a budeme robiť to, čo nám náš zmysel pre povinnosť a naše svedomie prikazujú. Budeme brániť hranice, budeme brániť a chrániť naše životy,“ pokračoval.

    Činnosťou vraj dokázali, že migráciu možno zastaviť. „S nebojácnosťou, odvahou a všetkou vyžadovanou vôľou a najmä ľuďmi, ako ste vy,“ povedal k publiku a pochválil maďarskú armádu. Vďaka nej a polícii je krajina jednou z najbezpečnejších v Európe. „Nemáme tu terorizmus ani hromadné znásilnenia. Nikto nenaráža kamiónom do oslavujúcich ľudí. Ale, prosím, nezabúdajte, to neznamená, že sa podobné hrozné veci nemôžu jedného dňa stať aj nám, Maďarom,“ uviedol.

    Európska migračná kríza sa podľa neho ani zďaleka nekončí. „Brusel chce stále prerozdeliť dav dvoch miliónov ilegálnych migrantov, ktorí sem prišli počas ostatných rokov. Tlak na naše hranice v najbližších rokoch nepoľaví. Stovky miliónov ľudí čakajú s nádejou na lepší život. Svet sa neuchyľuje k poriadku, ale k búrlivej nepredvídateľnosti. Z Bruselu nemôžeme očakávať žiadne rozhodnutia. Naopak – musíme sa brániť sami,“ povedal. Kontrola hraníc tak zostane, ako potvrdil, prioritou najvyššej dôležitosti v otázkach národnej bezpečnosti.

    „Uisťujem vás, že vláda zaistí materiálne, právne a ľudské zdroje a vhodné pracovné podmienky pre našu trojitú líniu obrany,“ uzavrel a poďakoval všetkým novým pohraničníkom. Dodal, že dôležitá je predovšetkým ich odvaha.

    Okrem utečencov sa Orbán nemazná ani s americkým miliardárom maďarského pôvodu Georgom Sorosom. Predný člen vládnucej maďarskej strany Fidesz Viktora Orbána Szilárd Németh totiž navrhol, aby boli zrušené všetky neziskové organizácie, ktoré Soros podporuje.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -