VIDEO Bordel v Bruseli: Maročania od radosti rozmlátili výklady a autá

    0
    Vyčíňanie futbalových fanúšikov Maroka v uliciach Bruselu (Autor: ReproFoto: YouTube)

    Server britskej BBC priniesol informácie o vyčíňaní futbalových fanúšikov Maroka v uliciach hlavného mesta EÚ. Nadšení z toho, že marocký futbalový tím postúpil na blížiace sa futbalové majstrovstvá sveta v Rusku, začali fanúšikovia marockého tímu demolovať Brusel. Veľmi drsne sa síce správalo len asi 300 fanúšikov z 1 500 nadšencov, ktorí vyrazili do ulíc, ale aj s tromi stovkami mala polícia plné ruky práce. Proti výtržníkom demolujúcim výklady aj automobily v uliciach strážcovia zákona dokonca nasadili vodné delo. Viac ako dvadsať policajtov však aj napriek tomu utrpelo zranenia.

    Belgický minister vnútra Jan Jambon správanie radikálnych fanúšikov odsúdil. Pripomenul im, že každý, kto chce žiť v Belgicku, musí rešpektovať ostatných obyvateľov. Musí rešpektovať aj policajtov, ktorí vo dne v noci bdejú v uliciach miest, aby udržali pokoj a poriadok. Pokoj sa im nakoniec podarilo nastoliť aj tentoraz.

    V Belgicku žije veľká marocká komunita, Maročania či ich potomkovia tvoria asi štyri percentá populácie. Početná marocká menšina žije aj v Holandsku a v tejto krajine došlo tiež k stretom s políciou.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -