VIDEO Americký denník, ktorý Donald Trump označil za najväčšie zlo, rozbehol túto akciu

    0
    Ilustračná fotografia: Americká vlajka (Autor: TASR)

    Denník The New York Times sa snaží opísať súčasnú situáciu v USA. Národ je vraj rozdelený, ale to nie je všetko. Je zároveň zahltený informáciami. Kdekto sa oháňa svojou pravdou. Vo verejnom priestore sa objavuje nasledujúce tvrdenie: „Pravda je, že alternatívne fakty sú lži.“ Lenže to ani zďaleka nie je koniec.

    „Pravda je, že médiá sú nečestné,“ tvrdí ďalšia skupina občanov. „Pravda je, že musíme chrániť svoje hranice,“ počuť vo verejnej debate. „Pravda je, že jeho utečenecká politika je protimoslimská,“ hovoria ďalší ľudia na adresu Donalda Trumpa. „Pravda je, že celebrity by radšej mali mlčať,“ zvyšujú hlas iní Američania. „Pravda je, že každý smie slobodne prejavovať svoje názory,“ oponujú iní. Podobných „právd“ koluje v dnešnej americkej spoločnosti mnoho a nie je ľahké sa v nich vyznať.

    The New York Times dospieva k jednému jasnému záveru: Prísť na to, čo je pravda, je ťažké. A pravda je dnes podľa denníka dôležitejšia ako kedykoľvek predtým.

    Treba dodať, že prezident Donald Trump nedávno privítal v Oválnej pracovni novinára servera Breibart a poskytol mu obsiahly rozhovor. V ňom okrem iného konštatoval, že denník The New York Times o ňom vedome šíri zlé správy. Stačí sa vraj pozrieť na uplynulé dva roky, ako denník reagoval na predvolebnú kampaň a vlastne aj na samotné voľby.

    - Reklama -