VIDEO Američania chcú zosadiť Zemana a Fica a nastoliť vládu pravice. Za socializmu bolo lepšie. USA môžu za migráciu a chcú budovať impérium, prehovorila televízne legenda

    0
    Robert Fico počas brífingu v rámci mimoriadneho rokovania Bezpečnostnej rady SR. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    Socializmus bol podľa Poláka lepší ako kapitalizmus. „Bol zameraný na ľudí,“ uviedol. „Ľudia nadávali, že sa nemohlo cestovať, že neboli napríklad banány. Ale ja nie som opica, nepotrebujem banány, stačí mi jablko,“ pokračoval Polák. „Existovali za socializmu bezdomovci? Každý mal zamestnanie. Vysokoškolák po skončení štúdií dostal dve umiestnenky.“ Štátne vysoké školy vedeli presný počet ľudí, ktorí budú absolvovať.
     
    November 1989 bol riadený, tvrdí Polák. „Veľkým bratom, spoza mora. Havel a spol. boli odchovanci USA. Myslíte si, že tí ľudia, ktorí to robili, to robili zadarmo?“ spýtal sa Polák.
     
    A vyjadril sa aj k súčasnému stavu sveta. „Svet sa uberá do záhuby. Dokonca by som povedal niečo, čo sa mnohým ľuďom nebude páčiť. Nemal sa vynájsť internet. Internet zahubí ľudstvo. Pozrite sa, dočítate sa, že nejakým hackerom sa podarilo dostať k tajným kódom FBI. Akú máme istotu, že sa taký hacker nedostane na ovládanie atómovej bomby,“ varoval Polák.
     
    Rozhovor s Karolom Polákom v relácii Extra téma
     
    „Vláda v kapitalistickom systéme nemôže byť nikdy ideálna. Sociálna demokracia má ale aspoň bližšie k národu. Demokracia neexistuje. Aká demokracia? To je predsa vláda ľudu. A vládne ľud?“ zhodnotil Polák vládnutie Smeru na Slovensku. Pustil sa aj do médií. „Spravodajstvo bolo pred tým kvalitnejšie ako dnes. Dnešná televízia je poplatná, nie slovenskej vláde … Veľkému bratovi nesedí ani Fico, sociál, ani český prezident Zeman, sociál. Všimnite si tie útoky. Oni sa ich potrebujú zbaviť a nastoliť svoj pravicový kapitalistický systém,“ povedal.
     
    Migračné krízy majú podľa neho na svedomí USA. „A teraz sem sypú svinstvo. Z Rusov urobili nepriateľov. Rusko teda začalo bombardovať Islamský štát v Sýrii a my teraz čítame, koľko žien a detí zabilo. Američania deti ani ženy nezabíjajú, tí si vyberajú,“ jedovato komentuje Polák. „Vôbec neprekáža, že koľkokrát zbombarduje nemocnicu i s pacientmi,“ dodal s tým, že cieľom Američanov je vybudovať impérium.
     
    Samozrejme, nemohla chýbať téma šport. „Futbal je teraz taký, že ho môže hrať každý. Veľmi záleží na šťastí, musíte mať šťastie,“ uviedol k dnešnému stavu vo futbale Polák, ktorý sa dlhé roky venoval jeho komentovaniu.
     
    „Hovor málo, ale povedz veľa,“ to je komentovanie. Týmto mottom sa riadil Polák podľa svojich slov celý život. „To, že má daný človek veľa informácií, lebo si ich vyhľadá na internete, neznamená, že to je komentátor,“ povedal. „Z tých chlapcov sa čím ďalej viac stávajú reportéri ako komentátori,“ dodal.
     
    Karol Polák v časoch svojej najväčšej slávy
     
    „Pozerám sa na futbalové prenosy, ale nepozerám sa na tie prenosy zo štúdia. Je to blbosť. Tam hovoria voloviny, ako by sme to mali rozostaviť, potom si ale dáme vlastný gól, a je po koncepcii. Zaráža ma, že do toho štúdia chodia takí múdri ľudia, že sa čudujem, že netrénujú Bayern alebo Real,“ ironicky povedal.
     
    Podľa neho je z futbalu stále väčší biznis rovnako ako z ďalších športov. „To sa mi na tom nepáči. Ide hlavne o peniaze. Všimli ste si reakcie po strelenom góle? To nie je úprimná oslava. Každý vymýšľa čo najväčšiu blbosť, aby oslávil gól,“ povedal. „Táto generácia je generácia sklonených hláv, ktorá len čumí do mobilov. Predtým sa robil do športových tried výber, teraz sa koná nábor,“ povedal k súčasnému stavu športuchtivých ľudí Polák. Podľa neho Slovensku chýba národný štadión.
     
    „Cítim sa ako ženatý muž. Nie je problém sa oženiť, ale byť ženatý. Ja by som sa možno neženil, ale musel som,“ povedal okrem iného v rozhovore tiež Polák, ktorý sa pred nedávnom oženil. Aj napriek tomu, že má 81-rokov, je neustále činný, teraz napríklad píše ďalšiu zo svojich kníh.
     
    autor: vef
     
    - Reklama -