V prípade obvineného exministra vypovedal človek blízky Černákovi i Ruskova exmanželka

    0
    Pavol Rusko odchádza eskortovaný z Okresného súdu Bratislava II (Autor: TASR)

    Ján Kán strávil pred policajným vyšetrovateľom necelú hodinu. S médiami však nekomunikoval. „Ďakujem, nebudem vám odpovedať,“ povedal a nastúpil do pristaveného čierneho Mercedesu.

    Ján Kán, ktorý v tomto prípade figuruje ako svedok, je sám obvinený v inej kauze únosu a vraždy poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka. Stíhaný je na slobode.

    Ako ďalší svedok v tejto veci prišla vo štvrtok na políciu bývalá manželka exministra Pavla Ruska – Viera. “Ja osobne nie,” odpovedala na otázku TASR, či sa ona sama niekedy stretla s obvineným Mikulášom Černákom.

    Viera Rusková vypovedala pred policajným vyšetrovateľom približne tri hodiny. Pri odchode uviedla prítomným novinárom, že o stretnutí jej vtedajšieho manžela a Mikuláša Černáka vedela. „Áno. Veď my dvaja sme sa na tom dohodli spolu, to nebol sám,“ povedala. Podľa jej vysvetlenia „tam boli všelijaké plány na diskreditáciu nás obidvoch“. Keďže nedôverovali polícii, chceli získať informácie. „My sme potrebovali informácie, takže sme si šli po tie informácie,“ doplnila. Mali sa týkať toho, či je v podsvetí objednávka na ich diskreditáciu. Samotné obvinenie Pavla Ruska označila za nezmysel.

    Obhajca obvineného Pavla Ruska Marek Para uviedol, že so svojím klientom sa stretáva skoro na dennej báze. „Je skutočne veľmi inteligentný človek a dokáže vyhodnotiť tú situáciu takú, aká je, ktorej treba čeliť. Nie je to príjemná situácia, ale veľmi racionálne a veľmi pokojne ju znáša,“ odpovedal na otázku TASR ohľadom pobytu Ruska vo výkone väzby.

    Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák., ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

    Okrem Pavla Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a práve Mikuláš Černák.

    - Reklama -