V kauze Čistý deň padlo druhé obvinenie

    0
    Pred vchodom do centra Čistý deň v Galante (Autor: Facebook/Plus JEDEN DEŇ)

    Podľa jej informácií polícia pre zločin sexuálneho zneužívania stíha 25-ročného Jakuba z Bratislavy, ktorý mal mať sexuálny styk s vtedy iba 14-ročnou Natáliou.

    Ako uviedla Markíza, práve tento prípad celú kauzu pred vyše rokom otvoril. Jakub mal byť podľa svedkov ergoterapeut, neskôr polícia potvrdila, že bol v centre zamestnaný ako kuchár.

    Polícia sa podozreniami už raz zaoberala. Pred medializovaním kauzy prípad zastavila, pretože Jakub o veku Natálie vraj nevedel. Po opätovnom otvorení prípadu Jakuba obvinili.

    “Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu sexuálneho zneužívania 25-ročného muža z Bratislavy,” uviedla pre televíziu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Mária Linkešová.

    Ďalšie podrobnosti polícia pre prebiehajúce vyšetrovanie nezverejňuje a obvinený prípad komentovať nechce. V kauze resocializačného centra je to podľa Markízy už druhý obvinený. Pre prečin sexuálneho zneužívania má byť stíhaný aj bývalý zástupca riaditeľa.

    Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny odobralo Čistému dňu akreditáciu po odporúčaní Akreditačnej komisie v auguste tohto roku. Pri prvom podobnom odporúčaní to minister práce Ján Richter neurobil. Podľa neho vtedy neexistovali žiadne zákonné dôvody na jej odobratie.

    Richter čelil 7. septembra neúspešnému pokusu o odvolanie v Národnej rade SR. Iniciovala ho opozícia, podľa ktorej v kauze Čistý deň zlyhal. Za návrh o vyslovení nedôvery v parlamente hlasovalo len 61 zo 139 prítomných poslancov. Na odvolanie člena vlády treba aspoň 76 hlasov.

    - Reklama -