V Sýrii vyhráme alebo bude vymazaná z mapy, odkázal Asad

    0
    Bašár Asad (Autor: TASR)

    Asad tvrdí, že jeho vláda sa v mierovom dialógu s opozičnými skupinami nevie dopracovať k výsledkom. Zdá sa, že interview bolo realizované ešte predtým, ako americký prezident Donald Trump obvinil Asada z prekročenia “mnohých hraníc” v súvislosti s utorkovým chemickým útokom, domnieva sa Reuters.

    Sýrsky prezident vystupuje v rozhovore sebavedomo a potvrdil svoj zámer úplne poraziť povstalcov. Zároveň odmietol federalizmus, ktorý požadujú kurdské skupiny na severe krajiny. “Ak túto vojnu nevyhráme, Sýria bude vymazaná z mapy; preto sme takí odhodlaní a vytrvalí,” uviedol.

    Asad, citujúc nedávnu ofenzívu vzbúrencov v Damasku a neďaleko severosýrskeho mesta Hamá, zdôraznil: “Ide o džihádistickú opozíciu v zvrátenom zmysle slova svätá vojna.”

    “To je dôvod, prečo nie sme schopní dosiahnuť prakticky žiadne výsledky s touto časťou opozície. Dôkazom je aj to, že počas mierových rozhovorov v Astane spustili útok na mestá Damask a Hamá, čím sa zopakoval bludný kruh terorizmu a zabíjania nevinných ľudí,” tvrdí sýrsky prezident.

    Sýrska vláda považuje všetky skupiny, proti ktorým bojuje, za teroristické a disponujúce agendou určovanou zahraničnými vládami vrátane tureckej, saudskoarabskej, katarskej a americkej.

    - Reklama -