V Smere to vrie! Ostrá hádka medzi straníkmi. A ty si ešte člen, či iba len keď je z toho nejaký prospech? Nevieš prijať kritiku, zaznelo

    0
    Vedenie strany Smer-SD. (Autor: TASR)
    Borguľa ešte včera (6. 3.) napísal na svojom facebookovom profile svoj názor na tlačovku troch podpredsedov Smeru a vyhlásil, že ich tvrdenie o plnej straníckej podpore voči Kaliňákovi nie je pravdivé. 
     
    „Páni, zobuďte sa z tohto sna! Vy netušíte, čo sa deje medzi obyčajnými slušnými ľuďmi, medzi radovými členmi Smeru. Vráťte sa späť na zem, začnite počúvať, čo si obyčajní radoví členovia Smeru myslia,“ odkázal Borguľa nadriadeným v strane. Poslanec bratislavského mestského zastupiteľstva dodal, že zo Smeru odchádzajú desiatky ľudí, pretože vedenie nepočúva ich názor. 
     

    Hádka s Glváčom

    V komentári pod statusom Borguľu reagoval aj podpredseda Smeru Martin Glváč, ktorý sa pýta Borguľu, či je ešte členom. „A ty si ešte člen? Či len keď je z toho nejaký prospech pre teba alebo priateľov a rodiny?” napísal Glváč.

    Na jeho slová reagoval Borguľa s tým, že Glváč nevie prijať kritiku. „Je veľmi smutné, že nevieš prijať konštruktívnu kritiku. Ja sa ti snažím všemožne povedať, že to, čo robíte, nerobíte dobre. V rámci jedného volebného obdobia ste klesli z podpory 44 % na 27 %. V ďalších voľbách Smer stratil veľa županov a poslancov. Dlhodobo už nepresadzujete sociálnodemokratické myšlienky a ste v ťažkej defenzíve. Martin, ty to nevidíš? A na tvoju poznámku o prospechárstve ani nebudem reagovať. Kandidovať so značkou Smer v Bratislave neprináša vôbec žiaden prospech, žiaľ, naopak. V Smere ma drží len to, že nie som prevracač kabátov. Keby áno, už dávno vystúpim sám,“ odpovedal Glváčovi Borguľa.

    Zdroj: Facebook/  Martin Borguľa

    Strach z oligarchov

    Slová Martina Borguľu pritom nie sú jediné, ktoré svedčia, že v strane Smer-SD sa objavujú protichodné názory na súčasné politické dianie odštartované vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho družky Martiny Kušnírovej. 

    Negatívne sa k dianiu v Smere vyjadril aj bývalý člen strany Anton Martvoň. Svojich straníckych exkolegov ani v najmenšom nešetril a pripomenul ďalšieho zo svojich kolegov Bohumila Hanzela, ktorý Smer opustil rovnako ako Martvoň. 
     
    „V minulosti sa už viacerí – aj poslanci – obávali o život. Verejnosť si dobre pamätá Bohumila Hanzela, ktorý ako prvý poslanec opustil Smer,“ pripomína Martvoň s tým, že on išiel ako druhý. Boris Zala podľa neho iba pozastavil členstvo v strane, ale nikdy z nej skutočne nevystúpil. 
     
    Podľa Martvoňa si aj verejnosť dobre pamätá, že Hanzel sa obával o svoj život napriek poslaneckej imunite a na čas dokonca utiekol zo Slovenska. Zaujímavá je informácia, že Hanzel mal podľa Martvoňa odovzdať informácie o pozadí Smeru švédskej ambasáde. 
     
    V závere statusu s mrazivým podtextom figuruje niekoľko závažných otázok. „Žeby už vtedy existovali informácie o nejakej mafii v SR, ktorej sa pán Hanzel tak strašne bál, alebo to boli určité osoby pracujúce pre slovenskú oligarchiu? Nezlyhali už vtedy orgány činné v trestnom konaní, keď Hanzela ani len nevypočuli? Na čo čakali? Nepripomína vám to podobne ich nečinnosť pri hrozbe, na ktorú poukázal i pán novinár Ján Kuciak?“ kladie si Martvoň závažné otázky.
     
    Len pripomeňme, že Anton Martvoň opustil stranu Smer-SD vlani v lete po študentských protestoch proti ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. 

    Fico podľa Blahu kladie legitímne otázky a dáva jasnú odpoveď

    Poslanec Smeru Ľuboš Blaha sa postavil za Roberta Fica a pochválil premiérov príhovor z utorka (6. 3.). Podľa Blahu išlo o najlepšiu reakciu na aktuálnu krízu a premiér si vraj kladie legitímne otázky o tom, kto chce destabilizovať Slovensko. „Kladie si legitímne otázky, ako je možné, že prezident Kiska dá prednosť lyžovačke v Rakúsku pred vyjadrením sústrasti rodine zavraždených. Kladie si legitímne otázky, ako je možné, že prezident Kiska namiesto ochrany Slovenska rozoštváva spoločnosť,“ píše Blaha v úvode. 
     
     
    Obhajobou legitímnosti otázok, ktoré si premiér kladie za uplynulé dni plné politického napätia, smerák pokračuje a pripomína aj stretnutie prezidenta Andreja Kisku s americkým miliardárom a filantropom Georgeom Sorosom. Okrem legitímnych otázok poskytol Fico podľa Blahu aj jasnú odpoveď. 
     
    „(Premiér) dáva jasnú odpoveď, že nepodľahneme a nenecháme si vziať našu krajinu, ktorú ešte pred 10 dňami sám Kiska označoval za úspešnú a dnes zneužíva vraždu na to, aby ju očierňoval ako poslednú balkánsku dieru. Toto je nehodné prezidenta, aby takto zneužíval emóciu hnevu a smútku, ktorú má každý, keď si predstaví obete tohto strašného zločinu. Premiér Fico dokázal, že na Slovensku a vyšetrení vraždy dnes spomedzi politikov nezáleží ani opozícii, ani prezidentovi, ani väčšine médií – ale predovšetkým vládnej koalícii,“ zaútočil Blaha. 
     
    Poslanec Smeru v závere svojho statusu na obranu premiéra ešte raz útočí na Kisku, ktorý podľa neho polarizuje slovenskú spoločnosť.  
     
    „Som rád, že Fico je späť v plnej sile. Som si istý, že Slovensku vráti stabilitu a pokoj. A pevne verím, že prezident Kiska, ktorý neuveriteľne polarizuje slovenskú spoločnosť a škodí dobrému menu Slovenska v zahraničí, odstúpi zo svojej funkcie za to, že sa postavil proti vlastnej krajine a uvrhol ju svojim nezodpovednými vyjadreniami do rozvratu a nenávisti. On musí odstúpiť, ak má byť Slovensko zasa normálnou krajinou. To je základným predpokladom pre budúcnosť Slovenska. Toto je kľúčom ku všetkému: Kiska musí odstúpiť.
     
    - Reklama -