V Smere to poriadne vrie. Fico vymení týchto dvoch podpredsedov. Kto ich nahradí?

    0
    V Smere príde k avizovaným zmenám (Autor: TASR)

    Chystajú sa personálne zmeny. Hoci v najpopulárnejšej politickej strane na Slovensku nepríde k žiadnemu výraznému rezu v rámci prerozdelenia pozícií, k istým obmenám na vysokých postoch sa predsa len schyľuje. Ako informujú Hospodárske noviny na svojom webe, Smer vymení staršiu garnitúru za mladšie tváre.

    Novými podpredsedami Smeru sa majú podľa denníka Hospodárske noviny stať žilinský župan Juraj Blanár a minister hospodárstva Peter Žiga, ktorí vo funkcii nahradia Dušana Čaploviča a Pavla Pašku.

    Na sneme

    Oficiálne by mali byť Blanár so Žigom potvrdení v podpredsedníckej funkcii na decembrovom sneme strany. Podľa slov politológa Tomáša Koziaka však ide iba o kozmetické zmeny. „O novom reštarte Smeru nemožno v tomto zmysle hovoriť,“ cituje Koziakove slová spomínaný portál HN.

    Opradení kauzami

    Ako Blanár, tak aj Žiga majú vo svojom politickom životopise za sebou kauzy. „Minulý mesiac musel (Blanár) čeliť obvineniam nezávislého poslanca Miroslava Beblavého, ktorý poukazoval na predražený nákup CT prístrojov do dvoch nemocníc v pôsobnosti žilinskej župy v roku 2011. Víťazná cena bola totiž o 825-tisíc vyššia ako druhá najlacnejšia ponuka,“ spomínajú HN.

    Žiga sa zase v minulosti „zviditeľnil“ v kauze kompa. Verejne, respektíve mediálne pranierovaný bol aj Pavol Paška. Ten bol kľúčovou osobou v kauze predraženého piešťanského CT prístroja spred dvoch rokov.

    - Reklama -