V Londýne zavreli vyše polovicu LGBT barov. Radnica chce prinútiť developera, aby jeden z nich obnovil, inak mu nedá povolenie na stavbu apartmánov

    0
    LGBT pochod (Autor: TASR)
    Klub Joiners Arms vo východnom Londýne zatvorili pred dvomi rokmi, ale od roku 1997 bol známy ako miesto stretnutí homosexuálov, transexuálov a ďalších členov LGBT komunity. Teraz ho odkúpil developer so zámerom opraviť budovu, v ktorej sa známy podnik nachádzal. Je tu však jeden háčik. Radnica trvá na tom, aby účel zostal v prípade klubu zachovaný. 
     
    Nielenže v budove musí byť aj LGBT klub ako v minulosti, ale úrady od nového majiteľa a realizátora rekonštrukcie požadujú, aby to takto bolo aj nasledujúcich dvanásť rokov. Ak nie, nedostane zelenú výstavba luxusných bytov, ktoré majú byť súčasťou budovy. 
     
    Podľa denníka the Guardian je to pravdepodobne prvýkrát, keď sa sexuálna orientácia návštevníkov nejakého podniku stala súčasťou povolenia na výstavbu. 
     
    Aj po dokončení výstavby luxusných bytov a znovuotvorení LGBT klubu bude na dodržanie podmienok dohliadať radnica východného Londýna. Komisár určený mestskou časťou bude dohliadať na to, či je podnik dostatočne priaznivý voči homosexuálom a ďalším členom LGBT komunity. 
     
    Dôvod tohto kroku východolondýnskej radnice je fakt, že gay barov v Londýne v uplynulých rokoch rapídne ubúda. Od roku 2006 klesol počet takýchto podnikov v britskej metropole zo 125 na súčasných 53, čo je pokles o viac ako polovicu. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -