V Bruseli zatkli ďalších podozrivých. Plánovala šestica osôb útoky?

    0
    Vojaci v uliciach mesta (Autor: Igor Kiss)

    Celý svet je v napätí ako sa skončia novoročné oslavy. Obídu sa bez teroristických ohňostrojov? To zatiaľ nikto netuší. Čo však vieme, je, že policajné jednotky, vrátane tých bruselských, nelenia a hľadajú potenciálnych útočníkov. V Bruseli údajne zatkli šesť osôb, ktoré by mohli plánovať útoky počas slávnostného večera.

    Zatknutia boli počas razií v bruselských štvrtiach, vrátane Molenbeeku, kde mali útočisko atentátnici z novembrového masakru v Paríži. Aby sa nočné oslavy uskutočnili v pokoji, Brusel už vykonal niekoľko opatrení, medzi ktoré patrí aj zákaz pyrotechniky počas Silvestra.

    Už začiatkom týždňa polícia v Bruseli zatkla dvojicu osôb, ktoré údajne plánovali novoročné útoky. Tridsaťročného Saida S. a dvadsaťsedemročného Mohammeda K. obvinili z plánovania útokov. Okrem Bruselu sa na potenciálnu hrozbu pripravujú aj iné európske mestá ako Londýn či Paríž. Obozretná je aj Moskva. V Turecku sa policajným zložkám údajne podarilo zneškodniť sprisahanie vedúce k novoročným útokom. O situácii informoval zahraničný portál televízie BBC.

    - Reklama -