V Anglicku sa ľudia asi zbláznili. Vráť sa do Afriky, vykrikujú po spoluobčanoch

    0
    Stúpenci brexitu kráčajú ulicami v centre Londýna (Autor: TASR)
    Skupina mladých výtržníkov chcela z električky v Manchesteri vyhodiť jedného z cestujúcich len preto, že bol tmavej farby pleti. Ide o ďalší zo série podobných rasistických útokov, ktoré sa v Británii po referende o vystúpení z EÚ objavujú stále častejšie. V súvislosti s týmto zločinom z nenávisti zatkla polícia trojicu podozrivých. Všetko totiž natočila mobilom jedna z cestujúcich. 
     
    Šokujúce video, ktoré sa objavilo v britských médiách aj na sociálnych sieťach a videoportáli YouTube, zachytáva stiesnený priestor električky, v ktorom z jednej strany vykrikuje skupinka výrastkov na muža stojaceho vedľa autorky videa. „Brácho, zlikvidujem ťa, zlikvidujem všetkých,“ kričí hneď v úvode jeden zo skupinky mladých rasistov. 
     
    Verbálne útoky radikálneho tínedžera s fľaškou piva v ruke pokračovali vulgarizmami a nezastavilo ich ani naliehanie spolucestujúcich. „Nehovor sr*čky, keď ani nie si z Anglicka, ty malý sk*rvený imigrant. Vypadni z tej sk*rvenej električky. Vráť sa do Afriky,“ vykrikoval na svoju prekvapenú obeť mladík. 

    Ignorantskí a nie príliš inteligentní

    Muž, ktorý bol terčom verbálneho útoku skupinky rasistov, na videu hovorí so severoamerickým alebo kanadským prízvukom a mladíkov sa pýta, koľko majú vôbec rokov, že sa tak správajú. „Koľko máte 18, 19? Žijem tu dlhšie ako vy. Ste extrémne ignorantskí a nie príliš inteligentní, viete o tom?“ opýtal sa pokojne. 
     
    Obeť celého incidentu nakoniec schytala ešte spŕšku z fľaše, ktorú po ňom mladý delikvent v zápale zúrivosti takmer hodil. Cestujúci ľudia sa postavili na stranu obete a k násiliu, našťastie, nedošlo. 
     
    Skupinka výtržníkov vystúpila z električky na zastávke Market Street, ale ešte pred tým sa stihla vyhrážať svojej šokovanej obeti likvidáciou. Na videu je ešte počuť aj reakcie svedkov, ktorí označujú incident za „nechutný“ a kričia po páchateľoch, že sú „hanbou pre Anglicko“. 
     
    Jedna zo žien, ktorá bola svedkom celého rasistického počínania britských mladíkov z regiónu mesta Manchester, sa rozplakala a zrútila. „Teraz sa bojím chodiť domov. Boli to traja chlapci, neboli veľmi starí, ale teraz sa bojím o svoje deti, lebo neviem, či je bezpečné, aby nastúpili do električky,“ uviedla žena pre denník The Independent.
     
     
    - Reklama -