Už ma prestal baviť, chlapec, hovorí Matovič. Dáva trestné oznámenie na Kaliňáka

    0
    Predseda hnutia OĽaNO-NOVA Igor Matovič (Autor: TASR)

    Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič sa v piatok rozhodol zareagovať na tlačovú konferenciu ministra vnútra Roberta Kaliňáka a policajného prezidenta Tibora Gašpara. Kaliňák kritizoval Matovičove výroky na adresu vyšetrovateľa Štefana Menčíka, ktorý mal na starosti prípad týkajúci sa opozičného poslanca parlamentu. Podľa Kaliňáka nimi „prerazil dno akejkoľvek stoky alebo  kanála“. Viac sme o tom písali TU.

    Igor Matovič zvolal svoju tlačovku pred budovu Národnej rady SR, aby ho nikto nemohol obviniť, že sa skrýva či využíva svoju imunitu na výroky. Na margo Kaliňákovej tlačovej konferencie poznamenal, že na nej zaznelo celkovo 17 klamstiev.

    Matovič: Sú skorumpovaní hajzli

    „Áno, sú skorumpovaní hajzli a stojím si za tým, aj keď sa to niekomu zdá, že je to vulgárne. Myslím si, že je to v prvom rade výstižné. Vulgárne je, keď pán Béla Bugár povie Veronike Remišovej, „ty ku…, konečne už buďte ticho“, ako to urobil a potom to nechcel priznať. Vulgárne je, keď predseda parlamentu Andrej Danko povie opozičnému poslancovi, citujem, „ty hovno“. Vulgárne je, keď povie Robert Fico v relácii Sobotné dialógy, citujem, „seriem“, lebo chce byť sexi. To je vulgárne, ale keď ľuďom poviete, že sú skorumpovaní hajzli, to je pomenovanie skutočnosti. Takže, pán minister a pán policajný prezident, nebuďte takí dotkliví,“ začal líder OĽaNO.

    Predseda opozičnej strany taktiež zdôraznil, že verejne hovorí už niekoľko večerov pred bytovým komplexom Bonaparte, že premiér Robert Fico berie úplatok od Ladislava Bašternáka a že úplatok 600-tisíc eur od tohto podnikateľa zobral aj minister vnútra Kaliňák.

    „Pomenoval som konkrétne porušenie zákona policajta Štefana Menčíka, ktorý za túto špinavú prácu, ktorú vykonal, bol odmenený tým, že sa stal riaditeľom Národnej protikorupčnej jednotky – expozitúra Západ,“ pokračoval Matovič.

    Trestné oznámenie na Kaliňáka

    „Zaznelo obvinenie od Kaliňáka, že som sa opakovane vyhrážal viacerým politikom a ich rodinám, že ich zničím, a že som to urobil aj voči viacerým novinárom. Ale to by bol trestný čin. Vyzývam preto policajného prezidenta Tibora Gašpara, ktorý stál vedľa Kaliňáka, aby ex offo začal konať a začal trestné stíhanie voči mne za to, že sa niekomu nebezpečne vyhrážam,“ vyzval líder Obyčajných ľudí policajného prezidenta, aby zasiahol, pretože sa podľa neho v živote nikomu nevyhrážal.

    Z tohto dôvodu sa rozhodol podať Igor Matovič na ministra vnútra Roberta Kaliňáka trestné oznámenie. „Za toto si odo mňa minister vnútra vyslúži trestné oznámenie. Už ma prestal baviť, chlapec. Keď si myslí, že tu môže kydať špinu na hocikoho, tak to už sme klesli na poriadne dno. Ak on začal svoju tlačovku, že som prerazil dno žumpy, tak on prerazil asi mrakodrap postavený z nejakých stopäťdesiatich žúmp,“ povedal Matovič, pričom poprel, že by niekedy používal vulgarizmy.

    Matovič opätovne odmietol všetky obvinenia predstaviteľov Smeru-SD a polície, že je daňový podvodník. „Priznávam sa, spáchal som z pohľadu poslancov Smeru-SD ťažký zločin, keď som tomuto štátu na daniach a odvodoch zaplatil 500 miliónov korún. K tomu sa priznávam, k ničomu inému,“ uzavrel predseda Obyčajných ľudí.

    - Reklama -