Už je na Slovensku legálne kričať: Do plynu? Pýta sa šéf KDH, ktorý bol na mítingu kotlebovcov

    0
    Alojz Hlina (Autor: TASR)
    Pod petíciu za vystúpenie z Európskej únie a Severoatlantickej aliancie začali kotlebovci zbierať podpisy už vlani v lete a na nedávnu podpisovú akciu zamierili do Senice. Neboli však sami, v mestečku bol aj šéf kresťanských demokratov Alojz Hlina (KDH) a tomu sa nepáčil spôsob, akým sa členovia ĽSNS chopili zberu podpisov na tamojšom námestí. 
     
    „Bol som sa pozrieť na míting kotlebovcov v Senici. Chcel som sa ich niečo opýtať. Nebola však možnosť, lebo namiesto stretnutia to bol trápny monológ poslanca Mazureka,“ píše Hlina na svojom oficiálnom facebookovom profile. 
     
    Šéfa KDH potešilo, že na stretnutie s kotlebovcami prišlo do Senice údajne menej ľudí ako na míting jeho strany spred dvoch týždňov. Už menej potešujúce je podľa Hlinu to, že „v Senici prebiehalo neohlásené verejné zhromaždenie“. Tým mal byť zber podpisov pod petíciu ĽSNS. 
     
    Hlina pripomína, že „petičné právo neumožňuje zaujať verejné priestranstvo inak ako len petičným stolíkom“, a preto mala podľa neho proti kotlebovcom zasiahnuť polícia. „Kotlebovci zaujali verejné priestranstvo inštaláciou reproduktorov a vlajkových stojanov,“ píše s tým, že je to podľa neho precedens. 
     
    Ešte jedna vec Hlinu počas mítingu kotlebovcov zarazila. Z davu sa totiž počas príhovoru poslanca Milana Mazureka údajne viackrát ozval výkrik: „Do plynu!“ čo je podľa lídra kresťanských demokratov nemysliteľné. „To, že ho poslanec NR SR neupozornil, sa už nečudujem. Tomu však, že nezasiahla polícia, sa čudujem,“ reagoval predseda KDH.  
     
    „Takže je už na Slovensku legálne na verejných zhromaždeniach kričať: Do plynu? A to, že Mazurek vo svojom vystúpení klamal – a nie raz, je niečo, čo tých zopár ľudí, ktorí tam boli, vôbec nezaujímalo,“ píše v závere Alojz Hlina. 
     
     
    - Reklama -