Už aj Maďari štrngajú za zmenu. SMK sa pridala k protikorupčnej iniciatíve

    0
    Predseda SMK József Berényi (Autor: SITA)

    Strana SMK sa prihlásila k protikorupčným návrhom iniciatívy s tým, že bude po parlamentných voľbách v marci aktívne presadzovať čo najskoršie prijatie návrhov zákonov obsahujúcich všetky kľúčové zmeny iniciatívy Štrngám za zmenu a v prípade účasti vo vláde, ich strana navrhne zahrnúť do programového vyhlásenia vlády SR. Informovala o tom PR manažérka kampane Štrngám za zmenu Marcela Glevická.

    “Nemali sme problém zaviazať sa k opatreniam. V našom programe napríklad návrhy v oblasti boja proti schránkovým firmám formulujeme ešte prísnejšie ako navrhuje iniciatíva,“ povedal József Berényi. 

    Pred marcovými parlamentnými voľbami si iniciatíva Štrngám za zmenu nechala vypracovať reprezentatívne prieskumy, ktoré potvrdzujú nespokojnosť ľudí so súčasným stavom. Iniciatíva navrhuje odpolitizovanie polície, napríklad zrušením bezdôvodnej odvolateľnosti policajného prezidenta, zabrániť vplyvu na prokurátorov zvýšením verejnej kontroly na prokuratúru, zvýšiť tlak na zodpovednosť sudcov, sfunkčniť Najvyšší kontrolný úrad, pomôcť odkrývať schránkové firmy a zabrániť ovplyvňovaniu verejných činiteľov rôznymi darmi. Okrem SMK podpísali záväzok aj KDH, Most-Híd, Sieť, SaS a OĽaNO.

    - Reklama -