Útoky moslimov: Uznávaný český primár povedal, čo by mu v televízii povedať nedovolili

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)
    Hoci sa špekulovalo, že mladý muž s iránskymi koreňmi z Mníchova mal depresie, Jiří Brančík tento názor pred kamerami verejnoprávnej televízie vyvracal.
     
    “Ak má človek silnejšie depresie, tak mu to berie chuť do života, berie mu to energiu. Čo mám informácie, tak tento mladý muž sa pripravoval na tú vec, sú tam nálezy o nejakej literatúre, a to práve o depresii príliš nesvedčí,” vyhlásil psychológ s desiatkami rokov praxe.
     
    Mladý útočník mohol byť napr. šikanovaný, čo mohlo vyústiť do jeho agresívneho konania, ale to sú len špekulácie.
     
    “Inšpiráciou môžu byť rôzne ideológie, ktoré v sebe obsahujú násilie. Záleží na tom, kto ten čin pácha, ak to sú tzv. svätí bojovníci, ktorí tak činia vo svätej vojne. Tí to majú v popise práce, lebo zomrú vo vojne a majú byť za to náležite odmenení vo večnosti,” pripomenul špecialista.
     

    Zdroj: YouTube
     
    Všeobecne konštatoval, že násilie fascinuje ľudí, ktorí sa cítia byť väčšinou spoločnosti prehliadaní či šikanovaní, či už tento pocit má reálny základ, alebo nie. Práve títo ľudia sú násilím viac fascinovaní.
     
    “Potom sa, pochopiteľne, môžu inšpirovať v akomkoľvek násilnom čine, ktorý sa niekde odohrá,” doplnil Brančík. Nemožno však ani vylúčiť, že by mladých ľudí inšpirovala vlna samovrážd. Podobné “vlny” už sme tu vraj v histórii mali.

    Sme vo vojne

    V osobnom videu, ktoré je k dispozícii na sociálnej sieti Facebook, zašiel Brančík ešte ďalej. Otvorene vyhlásil, že sme vo vojne a záleží len na nás, ako sa na túto vojnu pripravíme.
     
    “Sme v podstate vo vojne. Nie je to vojna klasická s vyznačenými bojovými líniami. Je to vojna, kde na jednej strane stojí nepriateľ, ktorý chce našu krajinu poškodiť, chce zničiť naše hodnoty, chce zmeniť naše životy, chce zlikvidovať našu kultúru. Na druhej strane stojíme my. Ľudia v tejto krajine veľmi dobre vedia, čo sa deje, predvídajú nebezpečenstvo… To nie je strašenie, to nie je xenofóbia,” povedal v osobnom videu.
     

     
    Zdroj: Facebook, Svoboda a síla 
     
    Ak poznáme nebezpečenstvo, nemusíme sa báť, musíme však urobiť maximum pre to, aby sme mu odolali.
     
    “S tým, samozrejme, súvisí odmietnutie akýchkoľvek kvót na prideľovanie hostí, ktoré v našej krajine nechceme. To je úplná samozrejmosť,” uzavrel psychológ.

     

    - Reklama -