Utekal a utekal. Migranta podozrivého zo znásilnenia dieťaťa v Nemecku zatkli až maďarskí policajti

    0
    Na prelome roka pobúrili nemeckú verejnosť útoky arabských prisťahovalcov so sexuálnym podtónom v Kolíne nad Rýnom na miestne ženy. (Autor: Facebook, Bear Witness Central)

    Maďarský prokurátor podľa agentúry Reuters uviedol, že podozrivým je 37-ročný muž, ktorý pochádza z Iraku. V databázach nemeckých a maďarských migračných úradov vystupoval pod rôznymi menami a nesedeli ani jeho dátumy narodenia, aj keď ide o toho istého človeka. Identitu potvrdila polícia na základe porovnania odtlačkov prstov, ktoré sa v Nemecku i Maďarsku zhodovali.

    Pravdepodobného páchateľa údajného znásilnenia neplnoletého dievčaťa v nemeckom Hamburgu z polovice novembra minulého roka sa podarilo chytiť aj vďaka medzinárodnej spolupráci policajných vyšetrovateľov. V januári dostala maďarská strana od Nemcov žiadosť o pomoc pri identifikácii muža.

    Maďarská polícia neváhala a kontaktovala Maďarský úrad pre imigráciu a azyl (BMH). S pátraním pomáhala aj európska sieť tímov pátrajúca po ľuďoch na úteku (ENFAST). Identifikovať muža a potvrdiť, že ide o pravdepodobného páchateľa znásilnenia v Nemecku, sa podarilo vďaka odtlačkom prstov, ktoré podozrivému Iračanovi odobrali v záchytnom tábore pre migrantov na juhu Maďarska.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -