Utečenci našli nový spôsob, ako sa dostať do Británie. Tu je desivý príbeh britských manželov

    0
    Migranti pred stanicou metra Stalingrad v Paríži (Autor: TASR)

    Peter a Jill Stubbsovci zažili na dovolenke niečo desivé. Keď prechádzali autom cez Paríž, zastavil ich gang migrantov. S pomocou troch iných vozidiel donútili britských občanov zastaviť a zobrali im registračnú značku. Nezaujímali sa ani o obsah kabelky, hoci v nej bolo niekoľko stoviek libier, ani o kameru. Zaujímala ich predovšetkým registračná značka. Príbeh 57-ročných manželov priniesol server britského denníka The Sun.

    Keď prišiel manželský pár do Calais, dozvedel sa od hliadky pred tunelom do Británie, že migranti sa už predtým zaujímali o registračné značky vozidiel Britov. Migranti zaútočili na ich vozidlo a vraj len zázrakom sa ani jemu, ani jeho žene nič nestalo. „Boli sme naozaj otrasení, keď sme hraničnej kontrole vysvetľovali, čo sa nám stalo, a dozvedeli sme sa, že sa to v poslednom čase deje bežne,“ prezradil denníku šokovaný Peter.

    Rovnaký šok vraj zažil, keď zistil, že sa jeho prípadom nechce nikto zaoberať. „Stále nemôžem uveriť tomu, že nám polícia nepomohla. Vôbec nikto nám nepomohol,“ rozčúlil sa Peter.

    K incidentu sa vyjadril britský poslanec Charlie Elphicke, podľa ktorého prípad Stubbsovcov ukazuje, že britských občanov treba viac chrániť. Treba zaistiť, aby sa britskí turisti nemuseli báť o svoje životy a svoj majetok.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -