Urobím všetko pre to, aby vláda vydržala, hovorí Bugár. Vraj sa nečuduje, že mu preferencie nerastú

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

    “Vláda padne vtedy, keď ktorýkoľvek koaličný partner nebude chcieť plniť programové vyhlásenie vlády,” zdôraznil a ocenil, že v koalícii platia dohody. “Táto vládna koalícia má tú vlastnosť, ktorú sme nemali za žiadnej vlády, a som už v štvrtej. Ak sa koalícia na niečom dohodne, tak nie je snaha ako v troch predchádzajúcich vládach, že ešte aj z toho, čo sme sa dohodli, idú okresávať koaliční poslanci. Tu všetko prechádza tak, ako sa dohodne,” vysvetlil.

    O predčasných voľbách hovorili spolu predseda NRSR a SNS Andrej Danko a šéf SaS Richard Sulík. Rozhovor o predčasných voľbách kritizoval minister kultúry a podpredseda Smeru-SD Marek Maďarič. Danko trvá na tom, že vzťahy koaličných partnerov sú korektné a silné a že SNS neurobila ani nemieni urobiť nič, čo by mohlo oslabiť vládnu koalíciu. Maďariča vyzval, aby svojimi “nekorektnými vyjadreniami” nerozbíjal koalíciu.

    Bugár trvá na tom, že ak by po marcových parlamentných voľbách vznikla pravicová koalícia, už by neexistovala. “A nebolo by to našou vinou. Ale preto, že Matovič s kollárovcami si neustále nadávajú. A viete si predstaviť takéto fungovanie?” poznamenal Bugár.

    Zopakoval, že s lídrom OĽaNO-NOVA Igorom Matovičom spolupracovať nebude. “Nemám si s ním prečo sadnúť, to hovorím otvorene. S človekom, ktorý nahráva partnerov, ktorý sa vyhráža predsedovi parlamentu, útočí na každého… On má v sebe toľko negatívnej energie, že keby sa dala otočiť na pozitívnu, tak celý rok by sme z toho mohli svietiť aj kúriť,” povedal Bugár.

    Na otázku, ako je to so spoluprácou s inými opozičnými stranami napríklad s SaS, Sme rodina či KDH, uviedol, že nešpekuluje. Venuje sa vlastnej strane, ktorej preferencie po mesiacoch vo vláde a napriek práci ministrov za Most-Híd výraze nerastú.

    “Po vstupe do koalície som mal tisíce neprajných mailov od sklamaných voličov. Nečudujem sa, že preferencie výrazne nerastú. Čo ma prekvapilo viac, že máme zastabilizované preferencie,” podotkol s tým, že bol presvedčený o poklese preferencií za prvý rok vlády. Verí, že čísla pôjdu hore. “Je to otázka času, treba čakať a robiť. Sľuboval som robotu, ciele a keď ich naplníme a voliči sa napriek tomu rozhodnú nedať nám hlas, tak je to mimo nás,” uzavrel. 

    - Reklama -