Uniesli nám slobodu, zviazali ju a zmlátili. To, čo dnes vládne v Bruseli, sa dá porovnať s Hitlerom a Stalinom, varuje bloger

    0
    Budova Európskeho parlamentu v Bruseli (Autor: SITA)

    Matějka píše, že v súčasnosti prichádzame o slobodu slova, ktorá sa pomaly, ale isto vytráca v obrovskom množstve prázdneho tárania o „slobode, demokracii a práve“, čo je znakom väčšiny vládnucich politikov. Európsku komisiu a vedúcich politikov členských krajín EÚ prirovnáva k „najväčším diktátorom minulého storočia“.

    EÚ podľa neho urobila v minulosti veľa chýb, medzi ktoré patrí predovšetkým podpora nepokojov v Afrike, na Blízkom východe aj na Ukrajine. „Prišla ekonomická imigračná vlna. Nie utečenecká, imigračná. To je iná hra na inom ihrisku,“ tvrdí Matějka a dodáva, že kancelárka Merkelová spoločne s niekoľkými severskými štátmi „otvorila náruč nelegálnym imigrantom“. A keď sa v spojení s týmto vyhlásením „vykašľali“ hraničné štáty EÚ na ochranu svojich hraníc a nechali svoje bezpečnostné zložky sprevádzať migrantov až na hranice ďalších štátov, vznikol veľmi nebezpečný kokteil.

    Navyše došlo k niekoľkým teroristickým útokom, ktoré „politici účelovo bagatelizovali“, a spolu s nimi celkovo vzrástlo násilie v Európe.

    Celý text si môžete prečítať TU

    EÚ sa zrazu nepáči nová poľská vláda, ktorú okamžite aj napriek demokratickej ceste, prostredníctvom ktorej sa dostala k moci, označila za nedemokratickú. Kvóty tiež nedopadli, ako pôvodne mali, a všetko vyústilo do udalostí silvestrovskej noci roku 2015, kedy sa cez mnohé z európskych miest preliala nevídaná vlna násilia, po ktorej sa na niekoľko dní mediálne aj politicky zľahla zem.

    „Keď niekto očakával spytovanie svedomia a snahu o skutočnú nápravu alebo dokonca hromadné rezignácie politikov, je rojko,“ tvrdí Matějka. „Všetko, čo sa odohráva dnes, je, ako keby ste znásilnenej žene povedali, že si za to môže sama, pretože bola na zlom mieste a nevhodne oblečená. A udelili jej za to trest.“

    Politici totiž namiesto toho, aby začali situáciu riešiť a prijali zodpovednosť, ukazujú prstom všade, kam sa im zachce. „Znovu počujem slová o rasistoch, xenofóboch a homofóboch,“ píše Matějka s tým, že štáty zrazu dávajú vinu za násilie práve im.

    „Nemecký (!) minister spravodlivosti Heiko Maas dokonca vyhlásil, že ,sociálne siete budú monitorované a nežiaduci obsah bude do 24 hodín odstránený‘. Opäť som si spomenul na Josepha Goebbelsa, Georga Orwella, Miladu Horákovú alebo mliekara z filmu Skřivánci na niti,“ píše Matějka.

    „Uniesli nám slobodu slova, zviazali ju, zmlátili a chystajú pre ňu detenciu,“ tvrdí Matějka a dodáva, že je na mediálne činných ľuďoch, aby sa nebáli a slobodu slova uchránili. „Ak to neustojíte teraz, vykročíte nenávratne do doby, kedy bez mihnutia oka zatrhnú aj vás a už nebude nikto, kto by sa vás zastal.“

    autor: spa

    - Reklama -