Umýval mocným autá a teraz im prenajíma byty. Bašternákova cesta k moci

    0
    Ladislav Bašternák opúšťa svoju vilu na Havlíčkovej ulici. (Autor: pk)
    Sumár toho, ako sa Bašternák dostal z garáže a autoumyvárne na Kolibe k výstavbe najluxusnejších domov pre prominentov, prináša portál Aktuality.sk, ktorý pripomína, že podnikateľ vyšetrovaný pre podozrenia z daňových podvodov začínal na Kamzíku v garáži susediacej s hotelom West. 
     
    V spomínanej garáži mal Bašternák v 90. rokoch umyváreň áut a keďže do hotela West v Bratislavskom lesoparku chodila v tom čase bratislavská „smotánka“, získal podnikateľ kontakty, ktoré mu neskôr pomohli pri jeho podnikateľskej kariére. 

    Bašternákov štart 

    Z umývania áut milióny nezarobil, a tak Bašternák začiatkom milénia založil účtovnícku firmu BS-FIN a o pár rokov neskôr už má ďalšiu firmu Profi Betón, v ktorej má podiel dodnes. 
     
    Prvé domy postavil Bašternák na spodnej strane bratislavskej Koliby, takzvanej Zlatej nohe. Podľa portálu Aktuality.sk sa medzi ľuďmi z okolia traduje, že prvú stavbu zaplatil advokát, ktorý dnes sídli neďaleko Bašternákovej luxusnej haciendy pri Slavíne. O stavebné povolenie v tom čase ani len nepožiadal. 
     
    Podobnú taktiku ako pri svojom prvom projekte praktikoval Bašternák aj pri Bonaparte pod bratislavským Slavínom, kde napriek stavebnému povoleniu zväčšil pôdorys druhého poschodia, zvýšil stavbu o 2,4 metra a zmenil kancelárie na apartmány bez toho, aby o tom povedal úradom. 

    Cez manželku k Počiatkovi

    Ako presne sa Bašternák dostal až k tým najvyššie postaveným politikom, nie je známe, ale podľa zdroja portálu Aktuality.sk sa podnikateľova manželka rada ukazovala v spoločnosti, kde sa zoznámila so ženou Jána Počiatka a potom sa vraj dali dokopy aj ich manželia. 
     
    Len pripomeňme, že Ladislav Bašternák, v súčasnosti vyšetrovaný pre podozrenia z daňových podvodov, prenajíma byt v komplexe Bonaparte premiérovi Robertovi Ficovi. Niekdajší minister dopravy Ján Počiatek, ktorý sa stiahol z politiky, bol s podnikateľom priamo v jednej firme. 
     
    Minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý pre Bašternákovu kauzu okolo vratiek DPH čelil viacnásobnému odvolávaniu, od neho zase nakúpil podiel vo firme. Aj podpredseda parlamentu Martin Glváč (Smer) priznal, že sa s Bašternákom pozná. Býva v byte, ktorý postavili Bašternákove firmy, ale nehnuteľnosť je napísaná na firmu, ktorú vlastní jeho družka a otec. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -