Údajného Ficovho kamoša Bašternáka bude pretriasať parlamentný finančný výbor

    0
    Budova Národnej rady Slovenskej republiky (Autor: SITA)

    Liberáli z SaS chcú pre podozrenia v prípade nadmerných daňových odpočtov súvisiacich s projektom Five Star Residence a podnikateľom Ladislavom Bašternákom zvolať mimoriadne rokovanie finančného parlamentného výboru. Poslanec za SaS Jozef Rajtár už preto podal návrh na zvolanie mimoriadneho výboru, na ktorý žiada predvolať ministra financií Petra Kažimíra a riaditeľa Finančného riaditeľstva SR Františka Imreczeho.

    „Finančná správa, teda systém daňových úradov, ktorý zabezpečuje výber peňazí od ľudí pre štát, šikanuje drobných samoživiteľov aj za niekoľkocentové rozdiely vzniknuté zaokrúhľovaním. Na druhej strane však systematicky prehliada najvypuklejšie daňové podvody – v prípade ľudí krytých stranou Smer-SD,“ konštatoval na margo spomenutej kauzy Rajtár s tým, že liberáli budú preto žiadať kompetentných, teda ministra financií a šéfa finančnej správy, o vysvetlenie a plán nápravy. „Ak nebudú dostatočné, vyvodíme dôsledky,“ dodal poslanec za SaS.

    Predseda Výboru Národnej rady SR pre financie a rozpočet Ladislav Kamenický (Smer-SD) je povinný takýto výbor zvolať do siedmich dní.


     

    - Reklama -