Úbohý idiot, nedokáže to pochopiť. Putin s Lavrovom zízali na ministra Kerryho

    0
    Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov a prezident Vladimir Putin (Autor: SITA)

    Američania podľa Orlova očakávajú, že svet bude plniť ich priania. „Ak kooperácia okamžite nenaskočí, použijú politický, finančný a ekonomický nátlak. A ak sa zamýšľaný efekt nedostaví ani potom, skúsia zmenu režimu prostredníctvom farebnej revolúcie alebo vojenského puču, prípadne organizujú a financujú povstanie, ktoré vedie vo vzdorovitej krajine k teroristickým útokom a občianskej vojne. A keď to stále nefunguje, prebombardujú danú krajinu späť do doby kamennej. Práve tak to chodilo v 90. rokoch a nasledujúcej dekáde, ale potom sa zjavila nová dynamika,“ píše muž, ktorý predpokladá, že Spojené štáty čaká tvrdý pád. Tvrdší, než bol koniec Sovietskeho zväzu.

    V prípade Ruska treba podľa autora oceniť, že vie Američanom povedať „Net“. A na svojom odmietavom stanovisku Kremeľ zotrváva, aj keď Američania skúšajú niektoré z opísaných praktík. Teda až na bombardovanie, pretože Rusi by naň mohli odpovedať silou svojich jadrových zbraní.

    Ako také rozhovory medzi Ruskom a USA prebiehajú v praxi, ukázala napríklad kauza Edwarda Snowdena. Američania žiadali o vydanie analytika za more – a Rusi povedali svoje „Net“. Američania to teda skúsili znova a Rusi sa im vysmiali. Podobne vyzerajú aj rozhovory o Sýrii, hoci táto situácia je podstatne závažnejšia, pretože v Sýrii tečie krv. Američania požadovali od Rusov, aby spolupracovali na zvrhnutí sýrskeho diktátora Bašára Asada, ale Rusi opäť povedali „Net“. Moskva vraj trvá na tom, že o osude svojej krajiny majú rozhodovať samotní Sýrčania, nie Američania alebo Rusi.

    „Zakaždým, keď to Američania začuli, sa poškrabali na hlave… A skúsili to znova. John Kerry bol nedávno v Moskve, kde podstúpil s Putinom a Lavrovom maratónske ,rozhovory‘. Pri texte je fotografia Kerryho počas rokovania s Putinom a Lavrovom a výrazy v ich tvárach hovoria za všetko. Kerry sedí chrbtom k objektívu a melie ako obvykle. A Lavrovova tvár hovorí: ,Nemôžem uveriť tomu, že tu musím sedieť a znovu počúvať tie nezmysly.‘ A Putinova tvár hovorí: ,Úbohý idiot, on nedokáže pochopiť, že mu zase povieme Nie.‘ A tak Kerry odletel domov s ďalším ,Net‘,“ opisuje Orlov svoj pohľad na vec.

    Ruské „NIE“ sa učia aj ďalšie časti sveta

    Podľa spisovateľa je zaujímavé, že ruské „Net“ sa pomaly učia aj ďalšie krajiny. Američania vraj dali inštrukcie Britom, aby odmietli vystúpiť z EÚ, a, hľa, Briti si aj tak želajú odísť. Európskej únii sa údajne Američania snažia vnútiť dohodu o voľnom transatlantickom obchode, ale EÚ sa zdráha túto dohodu, ktorú Orlov označuje za diktát, prijať. To isté vraj platí o Turecku, kde sa podľa Orlova pokúsili Američania zorganizovať vojenský puč a prehrali. Z Američanov sa vraj pod silou tlaku ruského „Net“ stávajú vojnoví štváči.

    „Ak máte v popise práce zastrašovať štáty vo svete, ale ony sa už jednoducho zastrašovať nenechávajú, tak sa vaša práca mení na žart a vy sami na psychiatrického pacienta,“ glosuje situáciu spisovateľ.

    Situácia však došla až tak ďaleko, že silu ruského „Net“ objavili aj niektorí Američania, ktorí odmietajú hlasovať za Hillary Clintonovú, pretože vidia, že je to nebezpečná žena. Svoje „Net“ dali najavo tým, že volili napríklad senátora Bernieho Sandersa. A sila doterajšieho establishmentu sa začala rúcať. Aby sa udržal, obvinil zo svojho neúspechu ruského prezidenta Vladimira Putina. Keď totiž nehlasujete za Hillary Clintonovú, hlasujete podľa establishmentu za Putina.

    „Je nádejným znamením, že ľudia po celom Washingtonom ovládanom svete objavujú silu ,Net‘. Establishment pri pohľade zvonku možno ďalej vyzerá, že je v pohode, ale pod svojím lesklým náterom skrýva prehnitý trup, ktorý všetkými otvormi naberá vodu. Dostatočne dôrazné ,Net‘ by možno stačilo na to, aby sa potopil úplne, a tak ustúpil z cesty niektorým naozaj nevyhnutným menám. Keď sa tak stane, nezabudnite, prosím, poďakovať Rusku… A keď inak nedáte, tak rovno Putinovi,“ uzavrel Orlov.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -