Tvrdé slová diktátora Erdogana: Kurdskí militanti sa snažia narušiť tureckú operáciu v Sýrii

    0
    Prezident Turecka Recep Tayyip Erdogan (Autor: SITA)

    “Vidíme, že teroristická organizácia PKK (Strana kurdských pracujúcich) sa po 15. júli snaží zintenzívniť svoje aktivity v našich pohraničných oblastiach. Tieto útoky, ktoré majú jasný cieľ narušenia tureckej operácie v Sýrii, stále pokračujú,” povedal Erdogan v prejave pri príležitosti moslimského sviatku íd al-adhá.

    Erdogan dodal, že Turecko má povinnosť “skoncovať” s teroristickou skupinou Islamský štát (IS) v Sýrii a zabrániť jej páchať útoky v Turecku. Cezhraničná operácia tureckých síl na severe Sýrie, spustená pred dva a pol týždňom, je podľa neho prvým krokom v tomto úsilí.

    Turecko začalo v auguste v spolupráci s jednotkami Slobodnej sýrskej armády cezhraničnú ofenzívu v Sýrii, ktorej cieľom je vyčistiť prihraničnú oblasť od džihádistov IS a zároveň zamedziť tomu, aby uvoľnený priestor ovládli milície sýrskych Kurdov.

    Náčelník tureckého generálneho štábu generál Hulusi Akar dnes vo vyhlásení pri príležitosti sviatku íd al-adhá uviedol, že Turecko bude “rázne” pokračovať v tejto operácii nazvanej Štít Eufratu, informovala televízia NTV.

    Televízia CNN Türk s odvolaním sa na armádu dnes uviedla, že turecké vzdušné sily pri náletoch v severnej Sýrii zabili 20 militantov IS. Cieľom leteckých útokov vykonaných v sobotu boli podľa správy tri budovy, jedno vozidlo a jeden motocykel v oblasti sýrskeho mesta Tal al-Hawá.

    - Reklama -