Turecko naštvali ruské lietadlá v ich vzdušnom priestore. Pomáhame im zachovať stabilitu na hraniciach, bráni Rusov hovorca Peskov

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Ruské lietadlá opakovane narušili turecký vzdušný priestor. Ako upozornil hovorca, Rusko však Turecku vlastne len pomáha k zachovaniu stability pri hraniciach so Sýriou.

    Podľa Peskova je cieľom pôsobenia ruských jednotiek v Sýrii prispieť k zachovaniu jej územnej a politickej celistvosti, čo súčasne prispeje k posilneniu stability a bezpečnosti v regióne priľahlom k hraniciam Tureckej republiky.

    Podľa Peskova operácie koalície pod vedením USA v Sýrii neviedli k oslabeniu extrémistickej organizácie Islamský štát. Ako uviedol hovorca, „územie, kontrolované islamistami sa len rozšírilo, čo destabilizuje situáciu v regióne“. Kroky Putina majú podľa Peskova podporu ruských občanov.

    Rusko už týždeň podniká vzdušné útoky v Sýrii. Rusi sú Asadovym spojencom a tvrdia, že likvidujú hlavne Islamský štát. Predstavitelia umiernenej sýrskej opozície a Západ ale oponujú, že Rusi útočia na iné skupiny vzbúrencov, pričom hlavným cieľom ich vojenských operácií v Sýrii je záchrana režimu Bašára Asada.
     

    - Reklama -