Turecko hlási problém. Hackeri vláde ukradli databázu občianskych preukazov a zverejnili ju na internete. Identita 50 miliónov Turkov odhalená

    0
    Ilustračné foto: Hackeri (Autor: SITA)
    Podľa denníka The Guardian nie sú informácie o pravosti celej zverejnenej databázy zatiaľ overené. Okrem adries trvalého pobytu a ďalších dôležitých údajov sú súčasťou ukradnutej databázy aj informácie o rodičoch. Samozrejmosťou sú aj dátumy narodenia. 
     
    Turecký systém identifikačných čísiel občianskych preukazov umožňuje prístup k viacerým vládnym službám, ako napríklad k plateniu daní, voľbám, vzdelávaciemu systému či sociálnemu a zdravotnému poisteniu. Rovnako ako v ďalších krajinách sa používa aj pri overovaní osobných informácií, napríklad pri bankových transakciách. 
     
    K riziku, ktoré predstavuje zverejnenie osobných údajov, sa pridáva ešte ďalšie, a tým je fakt, že zverejnené identifikačné čísla, ktoré sú obsiahnuté v databáze spolu s menami, môže ktokoľvek zneužiť na začatie „sociálneho inžinierstva“, pri ktorom stačí len málo dát na to, aby sa dali získať dodatočné informácie o jednotlivcoch. 
     
    - Reklama -