Tu máš! A ešte jednu za Marine… Takto nejako sa skončilo stretnutie poslanca z Národného frontu s členmi Antify

    0
    Francúzski policajti (ilustračné foto) (Autor: SITA)

    Neuplynie deň, aby predstavitelia ľavicových strán a zoskupení nehovorili o hrozbe „pravicového extrémizmu“. Ale zároveň azda neuplynie ani deň, aby členovia ľavicových zoskupení sami nenapadli svojich ideových odporcov. V Nemecku sa často stávajú ich terčom priaznivci a politici z PEGIDY či Alternatívy pre Nemecko. Vo Francúzsku potom „ľavicoví aktivisti“ s obľubou útočia na Národný front.

    Zatiaľ naposledy to na vlastnej koži zažil najmladší poslanec medzi súčasnými francúzskymi zákonodarcami Ludovic Pajot z Národného frontu. Dvadsaťštyriročný benjamín Národného zhromaždenia sa v nedeľu podelil na Facebooku o veľmi nepríjemnú skúsenosť s agresívnymi členmi Antify. Jej prívrženci sa po celej Európe profilujú ako bojovníci proti „pravicovému“ extrémizmu, ale sami pritom často šíria nenávisť voči všetkým názorom a postojom, s ktorými nesúhlasia.

    „V sobotu večer som išiel do baru, keď ma cestou napadli ľudia, ktorí sa podľa ich slov hlásia k ľavicovej Antife. Po prvej výmene názorov ma hneď niekoľkí z nich fyzicky napadli. Opakovane ma udreli, a to aj do tváre, a ja som v dôsledku toho päť dní práceneschopný. Agresívne správanie týchto ľavicových extrémistov je nám všetkým dobre známe. Podal som na nich sťažnosť, aby sa tým zaoberala polícia,“ napísal v nedeľu Pajot na Facebook.

    Zdroj: Facebook/Ludovic Pajot

    V diskusii Pajotov prípad vzbudil značnú odozvu. Väčšina ľudí mu vyjadrila solidaritu a ostro kritizovala správanie Antify. Mnohí z nich upozornili na fakt, že z extrémizmu často v médiách aj na politickej scéne obviňujú ľudí z Národného frontu, ale v skutočnosti konajú nenávistne aj iní alebo tí, ktorí sú označovaní za „ľavicových aktivistov“. Podporu vyjadrila Pajotovi aj šéfka Národného frontu Marine Le Penová.

    „Vyjadrujem podporu nášmu poslancovi Ludovicovi Pajotovi, ktorého napadla skupina násilníkov z Antify. Je najvyšší čas tieto ľavicové milície rozpustiť,“ napísala v nedeľu Le Penová na Twitteri. Ako uvádza denník Huffington Post, solidaritu svojmu napadnutému straníckemu kolegovi vyjadrili aj ďalší členovia Národného frontu. Reakcie politikov z konkurenčných strán sa však denníku získať nepodarilo.

     

     

    Zdroj: Twitter/Marine Le Pen

    - Reklama -